Nou Barris guanyarà un nou edifici per a equipaments municipals al Turó de la Peira : Servei de Premsa

Nou Barris guanyarà un nou edifici per a equipaments municipals al Turó de la Peira

06/10/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consell Plenari aprova provisionalment una Modificació del Pla general metropolità que qualifica d’equipament un àmbit de l’anomenada illa Q situat enfront del carrer de Besiberri i permetrà aixecar un edifici d’equipaments de 2.200 m2

Disposarà de planta baixa i tres pisos, i acollirà un casal de gent gran, un espai per a les entitats del barri i un centre de serveis socials, de manera que es donarà resposta a una reivindicació veïnal de disposar de nous espais comuns.

 

 

El Consell Plenari ha aprovat provisionalment aquest divendres una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que permetrà que el barri del Turó de la Peira, al districte de Nou Barris, guanyi un nou edifici per a equipaments municipals. El nou planejament ha tirat endavant amb els vots favorables de tots els grups municipals i ara s’eleva a la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona per a l’aprovació definitiva.

En concret, l’MPGM preveu qualificar d’equipament un àmbit de l’anomenada illa Q, delimitada pels carrers d’Aneto, Inca, Montsant i Besiberri, on se situava l’últim edifici enderrocat al Turó de la Peira a causa d’aluminosi. Tota l’illa estava qualificada d’habitatge de protecció pública, i ja estaven en execució la major part dels pisos previstos per part de la Cooperativa Fem Ciutat i Solucions, SL.

Dins d’aquest àmbit, el planejament aprovat avui preveu canviar la qualificació d’una part de l’illa que se situa enfront del carrer de Besiberri, de 954 metres quadrats de superfície de sòl, per poder-hi construir equipaments públics en un nou edifici de planta baixa i tres plantes pis.

El sostre total del futur equipament serà de 2.200 metres quadrats, i acollirà un casal de gent gran, un espai per a les entitats del barri i un nou centre de serveis socials, que suposarà el retorn al barri del Turó de la Peira del centre ubicat ara al carrer de la Selva. Tots els usos han estat pactats i consensuats amb el teixit veïnal del Turó de la Peira i Can Peguera. Amb aquesta actuació, doncs, el Govern municipal donarà resposta a una llarga reivindicació del veïnat de disposar de nous espais d’equipaments comunitaris per a la realització d’activitats veïnals i la prestació de serveis públics.





Paraules clau

Nou Barris/