David Escudé participa a l’acte central de les jornades “L’esport fa escola” de formació sobre l‘oferta esportiva en horari escolar : Servei de Premsa

David Escudé participa a l’acte central de les jornades “L’esport fa escola” de formació sobre l‘oferta esportiva en horari escolar

18/10/2017

Escudé dóna la benvinguda a l’acte institucional, que té lloc a les 16.00 h.

Lesjornades de formació del professorat del pla “L’escola fa esport a la ciutat” tenen lloc del 16 al 26 d’octubre amb l’assistència confirmada de vora 500 mestres.

 

L’acte central de les jornades “L’esport fa escola” se celebra demà dijous de 9.00 a 18.15 h a la sala d’actes de l’INEFC (av. de l’Estadi, 12-22) i comprèn diverses ponències, l’acte institucional i una sessió d’explicació de les novetats d’aquest curs i de resolució de dubtes de tots els programes del pla.

David Escudé, comissionat d’Esports, dóna la benvinguda a l’acte institucional, que té lloc de 16.00 a 17.30 h i que inclou també la presentació del llibre commemoratiu del 20è aniversari d’”El Joc Perdut” i la conferència “El rol social de l’educació física”, a càrrec de Salvador Cardús, sociòleg, periodista, doctor en Ciències Econòmiques i professor de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les jornades “L’Esport fa escola” són un espai de relació, intercanvi i reflexió sobre experiències relacionades amb l’educació física i la docència esportiva. Les jornades s’adrecen, principalment, al professorat d’educació física i als tècnics de l’esport en edat escolar, però també a estudiants universitaris i a llicenciats en Educació física i Ciències de l’activitat Física i l’Esport. Tenen lloc del 16 al 26 d’octubre, amb formacions específiques en cada un dels programes que inclou el pla (esgrima, hoquei patins, escacs, Dansa Ara, esports d’acció, Joc Perdut, acrosport, rem handbol…). Aquestes activitats es duen a terme a l’edifici de l’INEFC del dilluns 16 a dissabte 21 i en diferents instal·lacions de la ciutat del dilluns 23 a dijous 26.

Aquestes jornades són doncs la formació corresponent al pla “L’escola fa esport a la ciutat”, el programa municipal d’activitats esportives escolars dins de l’horari lectiu. Aquesta iniciativa té l’objectiu de transmetre els valors de l’esport com a vehicle per al creixement personal d’infants i joves, i es caracteritza per basar-se en els continguts curriculars de l’Educació Física, per unes propostes de gran format que no estan a l’abast de ser organitzades pels propis centres, per comptar amb un servei de préstec de material esportiu i per apropar les instal•lacions i els espais esportius de la ciutat a l’escola. Les novetats per aquest curs que tot just acaba d’arrencar són la posada en marxa de tres nous programes: tennis taula, percussió corporal i pilota (associat a la celebració a Barcelona del Mundial de Pilota el proper 2018), i el reforç d’activitats vinculades amb grans esdeveniments esportius que tindran lloc a la ciutat els propers anys: els esports de mar (vela, surf i rem), associats a la Barcelona World Race; els programes d’hoquei patins, patina amb ritme i patinatge de velocitat, vinculats als World Roller Games 2019, i la nova trobada final de waterpolo, associada el Campionat d’Europa d’aquest esport, que se celebrarà el juliol de 2018.Compartiu aquest contingut