‘Bandes als Ateneus’ posen en solfa aquests equipaments : Servei de Premsa

‘Bandes als Ateneus’ posen en solfa aquests equipaments

22/10/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest diumenge dia 22 d’octubre, a les 18h, al Teatre dels Lluïsos d’Horta (Feliu i Codina, 7-9), tindrà lloc un concert amb la Banda de la Societat Musical del País Valencià a Barcelona ‘La Valenciana’. Aquest concert forma part del nou cicle Bandes als Ateneus que, per primera vegada, uneix les bandes musicals barcelonines i els ateneus de la ciutat.

El programa de concerts s’allargarà fins al 10 de desembre amb propostes musicals de diferents estils i protagonitzats per la música de banda: des de la interpretació de peces de compositors catalans, a bandes sonores de films, o música tradicional valenciana, entre d’altres repertoris. Els concerts aniran a càrrec de les bandes Simfònica Roquetes–Nou Barris, La Valenciana i Col·legi Pare Manyanet en quatre ateneus històrics de la ciutat: els Lluïsos d’Horta, Sants Teatre del Centre, el Teatre de Sarrià i el Casino l’Aliança del Poblenou.

Les bandes són un exemple de la vinculació associativa amb el món musical. A Barcelona concretament,  hi ha una llarga tradició representada per algunes agrupacions com la Banda del Col·legi Pare Manyanet amb gairebé 50 anys de trajectòria i d’altres de molt arrelades en la vida associativa del seu barri, com ara la Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris. El món dels ateneus, per la seva part, són reflex de la vitalitat cultural de la societat civil. La ciutat de Barcelona compta amb ateneus centenaris, que els darrers anys han viscut un procés de modernització i actualització que els ha dut tant a renovar tant les seves instal·lacions, com la seva programació i enguany, per primera vegada, les bandes barcelonines i els ateneus de la ciutat s’han coordinat per crear aquest cicle de concerts.

 

 

PROGRAMA 

Teatre dels Lluïsos d’Horta. 12.00 h
Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet de Barcelona

Més informació a: http://lameva.barcelona.cat/culturapopular/ca

 





Paraules clau

Bandes als Ateneus/