Barcelona exigeix l’excarceració immediata de tots els presos polítics : Servei de Premsa

Barcelona exigeix l’excarceració immediata de tots els presos polítics

03/11/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Plenari del Consell Municipal aprova una Declaració Institucional per expressar el suport al govern legítim de la Generalitat, i exigir la fi de la judicialització de la política catalana i l’aixecament immediat de l’aplicació de l’article 155

 

El Plenari del Consell Municipal, reunit en una sessió extraordinària, ha aprovat avui una Declaració Institucional per exigir l’excarceració immediata de tots els presos polítics. La resolució s’ha aprovat amb els vots favorables de Barcelona en Comú, Grup Demòcrata, ERC, CUP-Capgirem i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy. Aquest és el text aprovat pel Plenari del Consell Municipal.

 

AL PLENARI DEL CONSELL MUNICIPAL

El dia 30 d’octubre, el fiscal general de l’Estat va presentar davant l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem querelles per sedició, rebel·lió i malversació de fons públics contra el Govern de la Generalitat de Catalunya i contra la Mesa del Parlament de Catalunya, per haver dut a terme l’aplicació dels resultats de l’1-O.

Ahir, dia 2 de novembre, l’Audiència Nacional va decretar presó per a vuit membres del legítim Govern de la Generalitat de Catalunya (un dels quals, a més, president d’un partit polític amb 87 anys d’història, i un altre ex primer tinent d’alcalde de Barcelona) i en va demanar la detenció de la resta.

Així mateix, el Tribunal Suprem ha decidit sotmetre a vigilància policial la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la major part dels membres de la mesa fins a la seva declaració prevista per al proper 9 de novembre.

Aquests actes se sumen a una campanya d’ús arbitrari de la justícia espanyola amb fins polítics, com ja s’havia vist en els casos dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, o contra els condemnats per haver organitzat la consulta del 9N.

L’existència de presos polítics no té cabuda dins l’actual Unió Europea, atempta contra els drets recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 10 de desembre del 1948, i també contra el Conveni Europeu per la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals adoptada pel Consell d’Europa l’any 1950 i ratificada per l’Estat Espanyol.

Des d’aquest consistori, i al llarg dels segles, sempre s’han defensat les institucions de govern de Catalunya. El compromís de Barcelona amb la llibertat, la pau, el diàleg i Catalunya és ferm i innegociable.

Per això, d’acord amb el que estableixen els articles 60.6, 65, 73.5 i 101.1 del Reglament Orgànic Municipal, el Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona aprova la següent

 

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

El Plenari del Consell Municipal de Barcelona acorda:

– Rebutjar l’escalada repressiva dels darrers mesos i exigir l’excarceració immediata de tots els presos polítics que ho són malgrat haver actuat sempre pacíficament i democràtica, d’acord amb el mandat sorgit de les urnes.

– Expressar el ple suport al Govern legítim de la Generalitat de Catalunya, encapçalat pel Molt Honorable president Carles Puigdemont i per l’Honorable vicepresident Oriol Junqueras.

– Expressar el ple suport a la Mesa i al Parlament de Catalunya, que s’han vist desposseïts de les seves competències per l’aplicació indigna de l’article 155 de la CE.

– Exigir la fi de la judicialització de la política catalana i condemnar l’arbitrarietat i l’ús partidista amb què s’estan aplicant les lleis, tot pervertint la separació de poders que qualsevol Estat de Dret digne, ha de garantir.

– Instar la Unió Europea i la resta d’institucions internacionals a exercir una mediació política que faciliti el diàleg i la cerca d’una solució política.

– Exigir l’aixecament immediat de l’aplicació de l’article 155 de la CE.





Paraules clau

Plenari del Consell Municipal/