La 20a edició dels Premis Comerç de Barcelona reconeixen els millors comerços de 2017 : Servei de Premsa

La 20a edició dels Premis Comerç de Barcelona reconeixen els millors comerços de 2017

06/11/2017



Temps estimat de lectura: 5 minuts

En aquesta edició, els premis han volgut retre un reconeixement especial als comerciants de la ciutat, singularment als treballadors i treballadores dels comerços de l’entorn de la Rambla, per la seva resposta ferma i solidària arran de l’atemptat del 17 d’agost

També han estat premiats l’Associació de Venedors del Mercat del Ninot, Soler Capella Carnissers, Etnia, Sephora, Cottet, El Colorao i L’Estoc

 

 

La 20a edició dels Premis Comerç de Barcelona han reconegut avui els millors comerços de 2017 en les diferents categories. Els guardons celebren així les dues dècades des que es van crear l’any 1997 com una iniciativa per fomentar que es valori i es reconegui l’esforç dels comerciants en favor de la innovació, la regeneració i la seva empenta en un sector cabdal per a l’economia de la ciutat.

En aquesta edició, els premis han volgut retre un reconeixement especial als comerciants de la ciutat, singularment als treballadors i treballadores dels comerços de la Rambla, per la seva resposta ferma i solidària arran de l’atemptat del 17 d’agost. En aquest sentit, el Premi al Comerç col·laborador s’ha atorgat als mercats, eixos, associacions i establiments comercials de la ciutat.

Durant l’acte, l ’alcaldessa, Ada Colau, s’ha dirigit al sector comercial de la ciutat posant en evidència que la ciutat i el país viuen moments de gran excepcionalitat. S’ha referit a l’atemptat terrorista del mes d’agost, “que va ferir el nostre cor, la Rambla, però que alhora va constatar la força i la vigència dels valors de la solidaritat, la cultura de la pau i la interculturalitat”, i ha donat les gràcies “a totes les persones i establiments comercials que van col·laborar en l’auxili, assistència i suport”.

Referint-se a l’actualitat política, Colau ha dit que “vivim uns fets molt greus i inèdits des de la recuperació de la democràcia” i ha insistit en la retirada immediata de l’article 155 i la posada en llibertat de totes les persones empresonades.“ Vivim moments difícils, però estic convençuda que ens en sortirem”, ha afirmat l’alcaldessa, que ha definit el comerç com “un dels motors clau per aconseguir que la ciutat avanci i no s’aturi.

Ada Colau ha felicitat el vintè aniversari des Premis Barcelona Comerç, símbol de l’empenta de la capital catalana. “La presència de comerços als nostres carrers i places, més enllà de generar riquesa, estimular la vitalitat econòmica i generar un impacte en altres sectors com la restauració o el turisme, també té un important component social. El comerç de proximitat fa barri, reforça l’orgull de ciutat i contribueix a millorar la qualitat de vida. És un gran valor que hem de preservar. Esteu construint una ciutat més integradora, més humana, més segura i més amable”, ha dit Colau dirigint-se als comerciants, davant dels quals ha expressat que l’Ajuntament seguirà reforçant iniciatives com l’establiment d’àrees de promoció econòmica urbana, campanyes de promoció del comerç als barris, la rehabilitació i millora dels mercats municipals, entre altres.

Els guardonats de l’edició de 2017 són:

 

· Premi a la millor iniciativa col.lectiva per a la dinamització d’un mercat municipal: Associació de Venedors del Mercat del Ninot

El premi atorgat a Associació de Venedors del Mercat del Ninot ha volgut reconèixer el conjunt d’actes promocionals organitzats des de la inauguració del nou mercat remodelat, que inclou tant l’anomenada “aula cuina”, gestionada i assessorada per un xef de prestigi on es realitzen periòdicament tallers de cuina, com tot un seguit d’actes al llarg de tot l’any que pretenen atraure al client (escudella solidària, concurs de truites, scalextric, sortejos, etc…).

 

· Menció especial a la millor iniciativa individual d’un establiment d’un mercat municipal: Soler Capella Carnissers

La menció a favor de la carnisseria del mercat de Provençals SOLER CAPELLA CARNISSERS pretén reconèixer a una empresa familiar de llarga tradició, que ja va per la tercera generació, amb un establiment que s’ha erigit com un dels pocs especialistes en tota la ciutat en carn de cavall i poltre, producte que també selecciona directament de proveïdors del Pallars i la Cerdanya”.

 

· Premi al Comerç innovador: Etnia

El premi ha estat per a “Etnia”, firma catalana que dissenya i fabrica ulleres, nascuda el 2003 i amb vocació internacional. Disposa de 7.000 punts de venda arreu del món. Amb la seva botiga insígnia a Barcelona fa una aproximació al retail. El jurat ha destacat aspectes com la innovació en el punt de venda, la projecció internacional amb un concepte de “retail” únic, i la recuperació d’un edifici modernista que ara és la seu de la firma i que contribueix a dinamitzar l’espai urbà i comercial del Born.

 

· Menció especial al Comerç innovador: Sephora

El jurat ha fet una menció especial a “Sephora” pel seu desenvolupament del concepte “Store”, únic i pioner, a Barcelona, i per entendre que aquesta aposta per la ciutat li dóna una projecció que suposa la innovació constant en el comerç. L’experiència global té el client en el punt de venda i la seva projecció va més enllà de l’establiment, a més destacar la dinamització que suposa per a l’àmbit comercial de l’eix Pelai-Rambles.

 

· Premi al Comerç Col·laborador: Els mercats, eixos, associacions i establiments comercials de la ciutat

En aquesta modalitat del premi aquest any el jurat ha decidit atorgar un reconeixement especial als mercats, eixos, associacions i establiments comercials de la ciutat “per la seva aposta de valentia, fermesa i solidaritat mostrada arran dels atemptats del passat 17 d’agost”.

El premi s’ha atorgat com a reconeixement als treballadors i treballadores de les botigues que van ser a la Rambla i van mostrar la seva solidaritat, i també als que l’endemà van tornar a obrir les seves portes per restablir la vida normal de la ciutat i transmetre el missatge que “Barcelona no té por”.

Representants dels negocis inclosos dins l’entitat Amics de la Rambla, del Mercat de la Boqueria, de l’Associació Comerciants de la plaça Reial i de Fem Raval, de la Federació Comerciants del Raval, de l’Eix Raval, Barnacentre, Pelai centre, plaça universitat i rodalies, i El Corte Inglés, han recollit una menció especial.

 

· Premi “Albert González”: Cottet

L’establiment “Cottet”, dedicat a l’òptica i audiometria, ha rebut el premi “Albert González a la tasca de contribució a la promoció i el coneixement del comerç de la ciutat” per la seva trajectòria de més de 100 anys d’implicació empresarial que segons el jurat ha contribuït a la dinamització comercial de la ciutat des de la botiga de l’avinguda de Portal de l’Àngel, amb el seu conegut termòmetre a la façana, i per l’obertura de la nova botiga insígnia -“flag ship”- de la Diagonal.

 

· Premi al Comerç de proximitat: El Colorao

La botiga “El Colorao” ha obtingut el premi que reconeix la iniciativa empresarial amb productes originals, en aquest cas al barri del Guinardó. El jurat ha valorat l’aposta de l’establiment per un barri que s’està recuperant comercialment. La botiga fa del mobiliari antic una oportunitat per presentar els seus productes amb un aire innovador, a més d’haver creat una xarxa de relacions amb artesans locals, escoles, llars d’infants, associacions i iniciatives comercials de l’entorn.

 

· Premi al Comerç Sostenible: L’Estoc

“L’Estoc” ha guanyat el premi amb el qual es valora la contribució d’un establiment comercial a una economia més circular a través de la reutilització de materials en el procés que aquesta firma fa amb la producció de mobles i objectes de disseny. També se subratlla el valor afegit social que aporta la botiga amb la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual perquè puguin desplegar la seves habilitats i aconseguir fer un producte original, de qualitat i respectuós amb el medi ambient.

 

 





Paraules clau

comerç/