S’obre la convocatòria dels Premis Córrer per Compromís : Servei de Premsa

S’obre la convocatòria dels Premis Córrer per Compromís

09/11/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Els Premis Córrer Per Compromís es convoquen des de fa tres anys com a reconeixement als projectes solidaris que tenen l’esport o l’activitat física com a element destacat de les seves actuacions. El 2017, la dotació del premi és de 136.500 euros, import provinent de la inscripció de tots els participants de la Cursa de la Mercè i de les aportacions solidàries de la Zurich Marató i l’eDreams Mitja Marató d’enguany.

Fins al 17 de novembre es poden presentar candidatures per a aquests premis, que el 2015 van reconèixer a vuit projectes i el 2016 a disset. Només poden optar-hi persones jurídiques sense ànims de lucre, tot i que poden ser presentades per altres persones jurídiques o físiques que hagin participat o col·laborat en l’execució del projecte.

El jurat dels guardons està presidit pel president de l’Institut Barcelona Esports, Jaume Asens, i vicepresidit pel comissionat d’Esports, David Escudé. També formen part del jurat el gerent de l’IBE, Francesc Terrón; la cap del departament de Projectes de Promoció, Mercè Jofra; el director de Promoció i Esdeveniments Esportius, Gabriel Arranz; la representant de l’Àrea de Drets Socials, Nuria Menta; el representant de l’Àrea de Cooperació Internacional, Judit Rifà; l’experta en temes de l’esport, Elisabeth Bolosch; el professor associat de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport de Blanquerna – Universitat Ramon Llull, Sixte Abadia, i la cap del Servei d’Activitats Esportives de la Diputació de Barcelona, Elisenda Noguera.

A l’hora de decidir els guanyadors, el jurat valorarà especialment les finalitats de l’entitat, la contribució del projecte a la millora de la qualitat de vida, a la cohesió social, a la inclusió, a la cooperació i al desenvolupament esportiu que suposa el projecte candidat, així com l’originalitat, innovació, intenció i coherència del projecte.

Convocatòria de la 3a edició dels premis “Córrer per compromís”

 

Entitats guardonades en la segona edició

En la segona edició dels guardons, l’any 2016, el jurat va reconèixer disset entitats d’un total de trenta-dues candidatures, que van rebre els 150.000 euros procedents de les inscripcions de la Cursa de la Mercè, la Mitja Marató i la Marató del mateix any.

Així, els II Premis Córrer per Compromís van guardonar els següents projectes i entitats:

“Sumant capacitats”, de l’Associació Esportiva i Cultural del Cos de Bombers de Barcelona i la Fundació Cromo Suma.

“A punt per córrer i créixer com a persona”, de l’Associació de Famílies i Nens i Nenes d’Etiòpia (AFNE).

“La Marina fa atletisme”, de l’Agrupació Atlètica Catalunya.

“La vida és moviment”, d’Aspaym Catalunya.

“Rettem la Rett sobre rodes”, de l’Associació Catalana de Síndrome de Rett.

“Activitat mensual d’expressió corporal per a persones amb patologies de creixement a Barcelona”, de l’Associació de Familiars i Afectats de Patologies del Creixement (AFAPAC).

“Triatló per a la inserció social de joves en risc d’exclusió”, d’Associació Superacció.

“Rugby social”, de Barcelona Universitari Club (BUC).

“L`esport adaptat, lleure i salut: eines d’ inclusió i reconeixement social i d’autorealització i autoreconeixement personal, per aconseguir la integració social i laboral. Per a persones amb paràlisis cerebral, traumatismes cranioencefàlics i altres discapacitats físiques afins”, de CEAB.

“Tennis Salut Mental”, de Federació Salut Mental de Catalunya.

“Serveis integrals d’inclusió per a persones afectades de paràlisi cerebral”, de la Fundació Catalana per la Paràlisi Cerebral.

“Esport per a la inclusió”, de la Fundació Centre obert Joan Salvador Gavina.

“Fes esport contra les addicions”, de la Fundació Gresol Projecte Home.

“Bicicletes per a l’Educació al Senegal”, de la Fundació Privada Utopia.

“Millora de l’autonomia i la integració social de 51 joves amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport i la formació en el centre especial de RDT/WDT a Bathalapalli, (Anantapur, Índia)”, de la Fundació Vicente Ferrer.

“Magic Line”, de l’Ordre Hospitalària Sant Joan de Déu.

“Inser-Sport: Formació i inserció per a joves en risc d’exclusió social”, de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.





Paraules clau

esport/