Ada Colau inaugura la Cimera d’Alcaldes “Aliança de Ciutats Europees contra l’extremisme violent” : Servei de Premsa

Ada Colau inaugura la Cimera d’Alcaldes “Aliança de Ciutats Europees contra l’extremisme violent”

14/11/2017

Dimecres, 15 de novembre, a les 9:30 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, inaugura la Cimera d’Alcaldes “Aliança de Ciutats Europees contra l’extremisme violent”. A l’acte d’inauguració, organitzat conjuntament pel Congrés d’Autoritats Locals i Regionals, el Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana (EFUS), també assistiran el president de l’EFUS, Willy Demeyer, i la vice-presidenta del Congrés d’Autoritats Locals i Regionals, Gunn Marit Helgesen.

Aquesta Cimera de representants locals dóna seguiment a la conferència que va tenir lloc el mes de novembre de 2016, a Rotterdam, i serà l’espai on es refermarà el compromís de les principals ciutats europees en la prevenció i la lluita contra les diferents formes de radicalització violenta, des d’una visió integradora, tolerant i de cohesió social, que contraposi a la violència els valors de la diversitat i la convivència, i destaqui l’important paper dels governs locals per impulsar aquestes polítiques.

Després de l’acte d’inauguració es llegirà la Declaració de Barcelona i es farà una foto de grup.

Els participants a la Cimera  tindran l’oportunitat de participar en les visites d’estudi i taules rodones organitzades per l’Ajuntament de Barcelona per mostrar l’enfocament municipal i les iniciatives relatives a la prevenció de la radicalització. En aquest sentit, la comissionada d’Immigració Lola Lopez assistirà a una taula rodona sobre el paper de la societat civil en la prevenció de l’extremisme violent.Compartiu aquest contingut