Pisarello fa una crida a guanyar la revolució digital i millorar les polítiques públiques de la mà dels emprenedors i la gent creativa : Servei de Premsa

Pisarello fa una crida a guanyar la revolució digital i millorar les polítiques públiques de la mà dels emprenedors i la gent creativa

14/11/2017

El primer tinent d’alcaldia, Gerado Pisarello participa a la sessió inaugural de l’Smart City Expo World Congress

Alerta dels perills de la tecnologia quan no s’acompanya de valors democràtics

 

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha reivindicat les grans oportunitats que ofereix la digitalització per fer front als reptes socials, econòmics i mediambientals que afronten les ciutats arreu del món i ha fet una crida a guanyar aquesta revolució, “la segona renaixença”, com es guanyen les revolucions: “De la mà dels emprenedors, del talent i de la gent creativa que posi les noves eines i solucions digitals, com el Big Data, la realitat virtual o la indústria 4.0, al servei de la millora de les polítiques publiques”.

Durant la sessió inaugural de l’Smart City Expo World Congress, que enguany porta per lema “SmartCity- Empower Cities, Empower People”, Pisarello ha afegit que aquesta revolució només es guanyarà “si està liderada per valors democràtics com la llibertat, la igualtat i la fraternitat”. “No hi ha tecnologia, per molt intel·ligent que sigui, que pugui compensar la regressió política o moral. Si abandonem la lluita per combatre el canvi climàtic, la pobresa o l’analfabetisme, tots els sensors, models o algoritmes esdevenen inútils. Pitjor encara, poden ser, fins i tot, perillosos”, ha alertat Pisarello.

Per Gerardo Pisarello les solucions digitals no han d’estar al servei d’uns pocs privilegiats sinó del benestar de tothom. “Per deixar enrere un planeta de barriades per crear un món de barris vibrants on les necessitats bàsiques de tothom estiguin cobertes, on la tecnologia no serveixi per crear més desigualtats, segregació o control sinó per afavorir la integració i la qualitat de vida dels ciutadans”, ha explicat.

Pisarello ha defensat que aquest és l’objectiu de la ciutat i del Pla Barcelona Digital que impulsa. “Volem que les ciutats, els ciutadans, les empreses, els emprenedors i el món acadèmic treballin junts per servir als interessos dels ciutadans, maximitzar l’impacte socioeconòmic de la tecnologia i resoldre els principals reptes urbans en matèria d’habitatge, mobilitat, sostenibilitat o innovació social”, ha dit. Per això, ha explicat que l’estand de Barcelona al SCEWC 2017 reuneix aquest any projectes municipals i d’empreses locals que ofereixen “solucions genuïnament barcelonines” a problemes que compareixen les ciutats arreu del món.

Per últim, el primer tinent d’alcaldia ha subratllat l’aposta que ha fet l’Ajuntament de Barcelona per connectar-se amb el talent de la resta del món per trobar solucions innovadores i establint corredors d’innovació i col·laboracions amb ciutats com Nova York, amb qui ha recordat Barcelona ha llançat, amb èxit un repte conjunt per proposar solucions que ajudin a desplaçar-se amb seguretat i confiança a les persones amb discapacitat visual.

 

Nota relacionada:
Barcelona aprofita l’Smart City Expo World Congress 2017 per dinamitzar i internacionalitzar l’ecosistema emprenedor localCompartiu aquest contingut