Lluís Gómez i Joan Subirats, nous comissionats de l’Ajuntament de Barcelona : Servei de Premsa

Lluís Gómez i Joan Subirats, nous comissionats de l’Ajuntament de Barcelona

17/11/2017



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Lluís Gómez assumeix el comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació, adscrit a la 1a Tinència d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals

Joan Subirats serà comissionat de Cultura, adscrit a la 3a Tinència d’Alcaldia de Drets de Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència.

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presentat aquest migdia els dos nous comissionats que s’incorporen al Govern Municipal. Lluís Gómez serà el comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació mentre que Joan Subirats serà comissionat de Cultura. En el decurs de la presentació, Colau ha tingut paraules d’agraïment pel Grup Municipal Socialista, especialment per a Jaume Collboni i els regidors i regidores “que han treballat intensament en el si del govern municipal” i ha expressat la voluntat de “donar continuïtat amb respecte i reconeixement als projectes iniciats que ara mateix estan funcionant”. Posteriorment, Colau ha parlat del perfil dels dos nous comissionats, “dos barcelonins que estimen molt la ciutat, reconeguts en el seu àmbit, i que assumiran àrees estratègiques per les que era necessari sumar persones de prestigi que la ciutat necessita i mereix.”

 

 

 

De Lluís Gómez ha destacat el seu pas per la Fira, on va ser “peça clau en l’impuls de l’Smart City Expo i des d’on ha fet una feina molt important d’internacionalització.” Per l’alcaldessa, “Lluís Gómez té una llarga trajectòria amb contacte amb ciutats de tot el món, i té una gran capacitat per atraure talent i innovació en un sector estratègic per a la ciutat.” Segons ha manifestat Colau, Gómez “té coneixements i experiència per ser una peça clau en aquests moments delicats per l’economia de la ciutat.”

Del nou comissionat de Cultura, Colau ha destacat que “és un referent, un home d’idees, de coneixement, reconegut a casa nostra i arreu del món, amb gran capacitat pedagògica, mestre de moltes de persones que després han tingut trajectòries destacades.” L’alcaldessa ha assenyalat també el paper de Subirats com a estudiós de les polítiques públiques amb mirada municipalista i ha elogiat “la seva gran capacitat de diàleg, i de fer de pont entre mons i pensaments diferents.” Joan Subirats s’incorporarà de manera progressiva i estarà plenament dedicat a la seva tasca durant el proper mes de gener.

D’altra banda, Marta Carranza torna al front de l’esport municipal com a comissionada d’Esports, ara adscrita a la 3a Tinència d’Alcaldia de Drets de Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència.

 

Lluís Gómez, comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació

Lluís Gómez ha participat en l’Estratègia Internacional al Congrés Mundial Smart City Expo a Barcelona (www.smartcityexpo.com), la iniciativa d’un esdeveniment internacional que convoca els principals experts mundials en ciutats intel•ligents. Els líders empresarials, els municipis, els pensadors innovadors i els responsables clau de tot el món es reuneixen per compartir coneixements, resultats i estratègies per afrontar els reptes de les ciutats a nivell mundial. SCEWC presenta les últimes reflexions sobre tecnologia, IoT, societat intel•ligent, governança, energia, sostenibilitat, mobilitat, resistència, planificació urbana i seguretat.

Ha organitzat altres esdeveniments relacionats amb Smart Cities en ciutats com Medellín, Bogotà, Brasília, Xangai, Seül, i Tel Aviv.

Com a exdirector de Sectors Estratègics de l’Ajuntament de Barcelona (2006-2011), va col•laborar en el disseny, promoció i implementació del pla estratègic de mobilitat sostenible i iniciatives de la ciutat intel•ligent a la ciutat de Barcelona. Encara està en estreta col•laboració amb la ciutat de Barcelona desenvolupant estratègies per a la PPP internacional.

La seva experiència professional en l’àmbit de les ciutats intel•ligents inclou el disseny i la promoció d’aliances privades i públiques, fomentant la transformació industrial i implementant iniciatives de desenvolupament econòmic.

 

Joan Subirats, comissionat de Cultura

Fundador i investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques a la Universitat Autònoma de Barcelona. L’any 2003 va ocupar la càtedra Príncep d’Astúries a la Universitat de Georgetown.
Investigador i professor visitant en diverses universitats americanes i europees com Universitat de Califòrnia (Berkeley); New York University; Universidad de Buenos Aires; CIDE i UNAM, a Mèxic; F. Getulio Vargas, al Brasil; Universitat La Sapienza Roma i Universitat de Lausanne.
S’ha especialitzat en temes de governança, gestió pública i en l’anàlisi de polítiques públiques i exclusió social, així com en problemes d’innovació democràtica i tecnològica, societat civil i govern multinivell. En aquests temes ha dirigit abundants investigacions amb equips europeus, llatinoamericans o espanyols i ha publicat centenars d’articles i capítols en publicacions especialitzades.

Col•labora habitualment a El País, El Periódico i altres mitjans de comunicació. És membre del consell de redacció de nombroses i diverses revistes especialitzades. Té acreditats sis sexennis d’investigació. Ha dirigit prop de quaranta tesis doctorals.

 

Marta Carranza. Comissionada d’Esports

Marta Carranza és llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la Universitat de Barcelona i llicenciada en psicologia per la Universitat de Barcelona (UB). Master en Gestió d’organitzacions i professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona del 1990 al 1995 (UAB) així com de la Universitat de Barcelona del 1995 al 2009, Carranza és funcionaria de l’Ajuntament de Barcelona des del 1981, havent desenvolupat diferents càrrecs sempre relacionats amb la promoció de l’activitat física i l’esport des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i des de l’Institut Barcelona Esports.

Del 2008 al 2012 va treballar com a subdirectora General de Promoción Deportiva y Deporte Paralímpico, del Consejo Superior de Deportes del govern espanyol. Actualment era adjunta a la Gerència de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona i l’any 2017 ha estat la responsable técnica del programa commemoratiu dels 25 anys dels Jocs Olímpics i paralímpics de Barcelona 92.





Paraules clau

comissionats/