#bcnantimasclista: 25N, Dia Internacional contra la violencia masclista : Servei de Premsa

#bcnantimasclista: 25N, Dia Internacional contra la violencia masclista

25/11/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha organitzat diverses accions per lluitar i conscienciar, un any més, sobre la violència masclista. Amb una campanya que vol interpel·lar al conjunt de la ciutadania, la crida respon a que ‘Davant la violència masclista, no et pots girar d’esquena’.

Per fer-ho, un estand informatiu a la cruïlla de la Rambla amb carrer Canuda i a la cruïlla del carrer Llobet amb Creu Coberta informa sobre els recursos municipals que hi ha a l’abast de tothom per rebre atenció en cas de voler saber més sobre violències vers les dones, o bé, ser víctima de violència masclista.

 

En aquest estand s’ha ubicat un photocall amb diferents lemes de la campanya com ‘Ens volem vives’, ‘Ni una menys’, ‘No és no’ i ‘Respecte’, on tothom qui vulgui es podrà fer una fotografia, endur-se-la, penjar-la a xarxes socials o convertir-la in situ en una xapa.

 

 

A partir de les 10 hores, les 120 botigues de l’Eix Comercial Creu Coberta, una de les associacions comercials de la ciutat més sensibilitzades en aquesta lluita, han aixecat persiana amb els aparadors vinilats amb els diferents lemes i amb els maniquís girats, fent visible la crida ‘Davant la violència masclista, no et pots girar d’esquena’ i interpel·lant durant tota la jornada a la ciutadania que passegi per aquest eix comercial. A aquesta acció també s’hi han volgut sumar 40 botigues de l’Associació de comerciants del Born.

 

Aquest migdia, a la plaça Sant Jaume, s’ha fet la lectura del manifest de commemoració del Dia Internacional contra les violències envers les dones seguit d’un minut de silenci.

 

 

Aquesta tarda, a les 16:30 hores, a la seu del districte de Sants-Montjuïc (Creu Coberta, 104), l’alcaldessa, Ada Colau, presideix l’entrega de la XII edició del Premi 25 de novembre, enguany dedicat a ‘Tothom hi té un paper’.





Paraules clau

#bcnantimasclista/