L’Ajuntament de Barcelona i l’INCASÒL signen la compravenda de 34 habitatges protegits a la Colònia Castells de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona i l’INCASÒL signen la compravenda de 34 habitatges protegits a la Colònia Castells de Barcelona

28/11/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

 

L’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, han signat la compravenda de l’edifici situat al carrer d’Entença, número 292-298, amb la finalitat de destinar-los al reallotjament de les famílies afectades pel procés de transformació de la Colònia Castells, al districte de Les Corts. El preu d’aquesta compra ha estat de 5.938.594,01 euros (IVA inclòs).

 

 

L’immoble consta de 34 habitatges de protecció oficial de règim especial, 35 places d’aparcament i 4 locals comercials.

 

Edifici de 34 habitatges de protecció oficial a la Colònia Castells de Barcelona.

La compra l’Ajuntament respon al compromís del consistori amb l’Associació d’afectats de la Colònia Castells d’aportar habitatges de protecció oficial per tal de poder reinstal·lar les famílies afectades pel procés de gestió urbanística, tot garantint un tracte homogeni per a totes elles.

A partir de l’any 2016, el districte de Les Corts va intensificar els contactes amb els afectats per desencallar el procés de transformació de l’àrea, pactant amb els representants veïnals que les famílies residents en aquest àmbit serien reinstal·lades en l’edifici que ara ha comprat l’Ajuntament.

El Districte de Les Corts, catalitzador d’aquest procés, ha assolit amb aquesta compra la cristal·lització de l’acord consensuat amb els veïns afectats en la Comissió Mixta de Seguiment, per al seu reallotjament en el propi barri.

En aquests moments, el desenvolupament de l’actuació de transformació de la Colònia Castells està en ple procés d’expropiació dels edificis del Ptge Piera núms. 1-27, carrer Equador núm. 38-70, Carrer de Taquígraf Serra núm. 21-37 i carrer d’Entença núm. 235-237.





Paraules clau

habitatge/