Amadeu Recasens destaca la importància de la coordinació i el paper de les autoritats locals per fer front a l’amenaça terrorista   : Servei de Premsa

Amadeu Recasens destaca la importància de la coordinació i el paper de les autoritats locals per fer front a l’amenaça terrorista  

30/11/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Dimecres al matí, el comissionat de Seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens, va participar a la taula rodona sobre “ciutats més segures” organitzada per la Policia Metropolitana de Londres, els serveis antiterroristes i el Ministeri de l’Interior Britànic. L’acte es va celebrar en el marc de l’exposició UK Security Expo 2017, un dels esdeveniments de seguretat més importants del Regne Unit que atreu més de 10.000 visitants, 50 delegacions internacionals i 250 expositors en els àmbits de la seguretat, emergències, intel·ligència i defensa.

El col·loqui va abordar qüestions vinculades a les estratègies locals de prevenció, preparació i protecció davant l’amenaça d’atemptats terroristes, així com sobre millors pràctiques relatives a la gestió d’emergències, la resiliència i la recuperació de la normalitat, la protecció d’espais amb aglomeració de persones i nodes de transport. En la taula rodona hi van participar representants de seguretat de diverses ciutats del món així com representants d’organismes de seguretat britànics i d’àmbit internacional.

Durant la seva intervenció, Recasens va destacar la importància de la coordinació de totes les administracions per fer front a aquesta situació, “estem davant d’una amenaça de naturalesa molt diversa i que evoluciona ràpidament, per aquest motiu les autoritats locals han de treballar estretament amb les autoritats regionals, nacionals, europees i internacionals. Les autoritats locals han d’abordar aquesta amenaça de manera transversal i coordinada entre els diversos actors i operadors, no només de seguretat i emergències, si no també d’altra naturalesa. Resulten clau, aspectes com l’urbanisme i el disseny urbà, les polítiques de cohesió social o les d’educació”, va destacar.

En aquesta línia, el comissionat també va exposar la necessitat de l’intercanvi d’informació sobre la naturalesa de l’amenaça així com l’establiment de xarxes i d’estàndards internacionals sobre mesures i polítiques, que siguin efectives i compatibles amb el model de ciutat oberta i d’una societat garant de les llibertats públiques.

Recasens també va explicar que davant d’un possible atemptat, és fonamental tenir una resposta sòlida i estructurada de gestió de les emergències per tal de minimitzar-ne els danys, i sobretot, “afavorir la resiliència i treballar de la mà de la ciutadania per tal que les ciutats tornin a el més ràpidament possible a la normalitat”.





Paraules clau

seguretat/ terrorisme/