Barcelona subscriu el Manifest del Dia de la Ciutat Educadora per avançar cap a una xarxa local d’agents educatius : Servei de Premsa

Barcelona subscriu el Manifest del Dia de la Ciutat Educadora per avançar cap a una xarxa local d’agents educatius

30/11/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El manifest remarca el compromís “a crear espais de trobada, diàleg, reflexió i decisió on hi siguin presents les diferents cultures i grups social que integren la nostra societat”

Aquest matí ha tingut lloc un simposi sobre el Dret col•lectiu a l’Educació, amb representants on s’han discutit les línies a seguir per aconseguir

Mayor Zaragoza destaca que “les ciutats, i els seus ciutadans, tindran a partir d’ara un paper molt més important del que han tingut fins ara en la governabilitat”

 

Barcelona ha subscrit el Manifest dels Alcaldes i Alcaldesses de l’Associació de Ciutats Educadores, juntament amb 490 ciutats més del món, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, el 30 de novembre. El manifest s’ha donat a conèixer durant el Simposi “El Dret col•lectiu a l’Educació” que aquest matí ha reunit a la comunitat educativa de la ciutat per avançar en les línies d’acció que facin avançar a Barcelona cap a una ciutat que tingui l’educació com a un dels eixos principals.

 

 

El manifest assenyala que “només si aconseguim articular una gran xarxa local d’agents educatius a l’entorn d’aquest projecte compartit (ciutat educadora), aconseguirem convertir l’espai urbà en un espai educador”. En aquest sentit, “com a responsables polítics ens comprometem a crear espais de trobada, diàleg, reflexió i decisió, on hi siguin presents les diferents cultures i grups socials que integren la nostra societat”.

Durant l’acte d’obertura del Simposi, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha remarcat que “tenim un potencial immens amb tots els agents que treballen l’educació a la ciutat. I aquest potencial encara és més gran si col•laborem i compartim projectes, i també important, si incorporem nous agents perquè treballin per a l’educació. El projecte de Barcelona com a ciutat educadora té com a objectiu que el màxim nombre d’entitats treballin col•lectivament per reforçar i ampliar el dret a l’educació dels barcelonins i barcelonines”.

Durant l’acte també hi ha participat el exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, qui ha advocat, a l’hora de plantejar polítiques, per “escoltar el  que ens diuen els que des de fa anys es dediquen a l’educació, als educadors”. I ha defensat que “les ciutats, i els seus ciutadans, tindran a partir d’ara un paper molt més important del que han tingut fins ara en la governabilitat”.





Paraules clau

educació/