En marxa les obres de reurbanització del carrer de les Camèlies, a Gràcia : Servei de Premsa

En marxa les obres de reurbanització del carrer de les Camèlies, a Gràcia

30/11/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’actuació es du a terme en el tram comprès entre el carrer de l’Escorial i la ronda del Guinardó per millorar la qualitat de l’espai públic i prioritzar el vianant

Està previst que les obres durin set mesos, i permetran habilitar un carril bici bidireccional i millorar les condicions d’accessibilitat, clavegueram, enllumenat, arbrat i mobiliari urbà, entre altres

 

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres de reurbanització del carrer de de les Camèlies en el tram comprès entre el carrer de l’Escorial i la ronda del Guinardó, al districte de Gràcia. El projecte, que compta amb un pressupost d’1.943.280,23 euros (IVA inclòs) i comprèn un àmbit de 7.081 metres quadrats, permetrà millorar la qualitat de l’espai públic i donar prioritat als vianants. La previsió és que les obres finalitzin al cap de set mesos.

La intervenció preveu eixamplar les dues voreres fins als 4,50 metres, i en el tram de davant del camp del CE Europa arribaran fins als 6,50 metres i comptaran amb zones de descans, amb bancs i cadires. Per tant, creixerà l’espai reservat per al vianant i es reduirà fins a 11 metres el destinat a calçada, que comptarà amb una línia d’estacionament en cordó adjacent a la vorera mar, un carril bus, un carril de circulació i un carril bici de doble sentit de circulació adjacent a la vorera muntanya i que tindrà continuïtat més enllà del carrer de les Camèlies.

 

La línia d’estacionament recollirà els contenidors de neteja, els baixadors de les dues parades de bus, que ara podran disposar de marquesina; les àrees de càrrega i descàrrega i les places per a persones amb mobilitat reduïda.

A més, el fet que les voreres passin a ser més amples permetrà renovar l’arbrat viari, que es col·locarà més allunyat de les façanes. L’arbrat d’alineació, en general, serà de l’espècie koelreuteria paniculata, i en el tram davant del camp de l’Europa s’alternaran arbres de port més petit, de tipus prunus ceraslfera i pyrus calleryana. A la trobada amb el carrer Secretari Coloma es plantarà una camèlia, com a arbre singular i fent referència al nom del carrer.

També es renovarà el mobiliari urbà i l’enllumenat, que estarà format per punts de llum amb doble llumenera led.





Paraules clau

Gràcia/