Nou Barris destinarà 2,3M a renovar els carrers de Formentera, Florida i Nou Pins, a la Prosperitat : Servei de Premsa

Nou Barris destinarà 2,3M a renovar els carrers de Formentera, Florida i Nou Pins, a la Prosperitat

03/12/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament reurbanitzarà aquestes tres vies del barri de la Prosperitat per pacificar-les, donar prioritat al vianant i millorar-ne l’espai públic i l’accessibilitat

Al carrer de Formentera, les obres ja estan en marxa i duraran uns sis mesos, i preveuen renovar la pavimentació i ubicar nou arbrat i mobiliari urbà

Els treballs al carrer de Florida, que començaran el febrer i duraran uns sis mesos, permetran passar a una configuració de semiplataforma, amb voreres d’1,5 metres, i col·locar nou arbrat, bancs i papereres

El carrer dels Nou Pins també passarà a ser de semiplataforma, amb voreres més amples, i les obres començaran al març i tindran una durada d’uns sis mesos

 

L’Ajuntament de Barcelona reurbanitzarà els carrers de Formentera, de Florida i dels Nou Pins, al barri de la Prosperitat del districte de Nou Barris. La Comissió de Govern ha aprovat inicialment les tres actuacions, que comptaran amb una inversió total de 2,3 milions per pacificar les vies, millorar la qualitat de l’espai públic i generar un entorn més agradable i apte per al gaudi i el passeig dels ciutadans.

Els projectes responen als compromisos presos pel Govern municipal en el marc del procés participatiu per elaborar el Programa d’Actuació del Districte, i s’han consensuat amb les entitats del barri.

Al carrer de Formentera, els treballs ja estan en marxa. S’actuarà en el tram comprès entre la plaça de Nou Barris i el carrer d’en Tissó, i es passarà a una configuració de semi-plataforma, amb una vorera d’1,5 metres al costat mar, un cordó d’aparcament de 2 metres, un carril per a vehicles de 2,9 metres i una vorera al costat muntanya d’1,5 metres.

Es preveu també la col·locació d’arbrat en filera en aquells àmbits on s’eixampla la vorera. En concret, s’ubicaran nou arbres de port petit, de l’espècie prunus pissardii. A més, s’instal·laran papereres noves, i en les zones on la vorera es fa més ampla s’hi col·locaran cinc bancs. Quant a l’enllumenat, s’ha renovat recentment, però s’adaptarà puntualment per adequar-lo a la nova urbanització del carrer.

Es preveu que les obres tinguin una durada d’uns sis mesos. La urbanització compta amb un pressupost de 729.556,15 euros (IVA inclòs), i comprèn un àmbit d’uns 2.448 metres quadrats.

Pel que fa al carrer de Florida, el consistori té previst iniciar les obres al febrer i finalitzar-les al cap de set mesos, i hi destinarà 872.400,55 euros (IVA inclòs). L’actuació també tindrà lloc en el tram plaça de Nou Barris – carrer d’en Tissó, i es desenvoluparà sobre una superfície total de 3.060 metres quadrats.

El canvi d’imatge del carrer suposarà modificar la secció de plataforma segregada a semiplataforma, de manera que la vorera costat oest estarà a la mateixa cota de calçada i al costat est s’ubicarà l’estacionament en filera. Les dues voreres seran d’1,5 metres d’amplada.

Pel que fa al verd, es preveu la col·locació d’arbres en aquells àmbits on s’eixampla la vorera. Seran de port petit, de l’espècie prunera de fulla roja. El mobiliari urbà també es renovarà, amb la col·locació de papereres i bancs on la vorera es fa més ample. Finalment, es preveu el soterrament de les línies aèries que actualment es troben penjades a les façanes i als pals de fusta de vorera.

Per últim, el projecte del carrer dels Nou Pins rebrà una inversió de 728.933,11 euros per passar de secció de plataforma segregada a semiplataforma, amb voreres més amples i més accessibilitat en tot l’àmbit. S’actuarà en el tram comprès entre els carrers Conveni i Argullós, que abasta una superfície total de 2.450 metres quadrats.

Els treballs començaran el segon trimestre del 2018, i duraran uns sis mesos. Es reordenarà l’estacionament, es plantarà nou arbrat, s’instal·larà nou mobiliari urbà i enllumenat i es milloraran els serveis.





Paraules clau

Nou Barris/