La transformació del carrer de Pere IV continuarà a l’abril per la banda Besòs : Servei de Premsa

La transformació del carrer de Pere IV continuarà a l’abril per la banda Besòs

07/12/2017



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament aprova el projecte de reurbanització del tram rambla de Prim – carrer de Josep Pla per continuar la reconversió de Pere IV a un nou eix cívic i patrimonial

Es preveu començar les obres a l’abril i acabar-les al cap d’uns 10 mesos, i comptaran amb un pressupost de 6 milions d’euros per generar un nou entorn més agradable, pacificat i amb prioritat per als vianants i bicicletes

En continuïtat amb la nova secció del tram ja finalitzat Roc Boronat-Bilbao, el carrer passarà a ser de sentit únic per a vehicles en direcció Besòs, amb ús preferent per a veïns i serveis, amb un carril bici bidireccional i voreres més amples

 

La transformació del carrer de Pere IV com a nou eix cívic i patrimonial de la ciutat continua avançant. La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el projecte executiu per a la reurbanització del tram d’aquesta via comprès entre la rambla de Prim i el carrer de Josep Pla, al districte de Sant Martí. Es tracta de la segona fase del procés de remodelació integral de Pere IV engegat per transformar-lo en un entorn més agradable, pacificat i amb prioritat per al vianant.

 

Està previst que els treballs a rambla de Prim – Josep Pla comencin l’abril que ve i durin uns 10 mesos, de manera que l’obra estaria enllestida el febrer de 2019. El pressupost que s’hi destinarà és de 5.925.273,27 euros, i s’actuarà sobre un total d’uns 400 metres de longitud –4.014 metres quadrats (m2)–.

Així, el Govern municipal dona resposta al compromís de continuar la transformació per fases i que la propera sigui a la banda del Besós, després d’haver finalitzat al juliol el primer tram entre els carrers de Roc Boronat i Bilbao. L’objectiu final és contribuir a la dinamització dels barris per on conflueix la via i, alhora, revitalitzar el patrimoni industrial i la identitat històrica amb nous usos per a activitats econòmiques socials i cooperatives.

En continuïtat amb la nova secció del primer tram ja executat, a Prim-Josep Pla es deixarà enrere la configuració actual de quatre carrils de circulació i es definirà una nova calçada de sentit únic en direcció Besòs que inclourà un carril de circulació i un carril de serveis destinat a zones de càrrega i descàrrega, aparcament de motos i altres serveis, al costat mar. La calçada es projecta totalment segregada i d’uns 30 metres d’amplada –a Roc Boronat-Bilbao, és de 20 metres i en semiplataforma–.

 

Fotografia del tram ja executat de Pere IV entre Roc Boronat i Bilbao, amb una nova secció que tindrà continuïtat al tram que començarà a l’abril a rambla de Prim-Josep Pla.

 

 

La nova calçada comptarà, a més, amb un carril bici bidireccional segregat al costat muntanya que permetrà establir una convivència adequada en calçada entre els diferents modes de transport i garantir la seguretat dels ciclistes.

Pel que fa a les voreres, la del costat muntanya serà de gran amplada, d’uns 15 metres, i la del costat mar, d’uns 5,45 metres. Per tant, el guany d’espai destinat al ciutadà gràcies a la reforma serà notable. A cada vorera s’hi instal·larà nou enllumenat urbà, i s’hi plantaran til·lers en alineacions.

La intervenció s’aprofitarà també per ubicar nou mobiliari urbà –bancs, papereres i aparcaments de bicicletes– i adaptar passos de vianants, la semaforització i la senyalització de les cruïlles de la via. Així mateix, es reduirà l’aparcament en superfície.





Paraules clau

Pere IV/