Gràcia fa diverses millores a l’entorn de la plaça Dones del 36 : Servei de Premsa

Gràcia fa diverses millores a l’entorn de la plaça Dones del 36

14/12/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Gràcia ha dut a terme un seguit d’arranjaments a l’entorn de la Plaça Dones del 36, situada entre els carrers Santa Àgata i Torrent de l’Olla, així com als carrers adjacents per a millorar l’espai, reparar alguns elements que estaven malmesos i instal·lar elements nous per millorar-ne la seva eficiència. Algunes de les millores han estat proposades pels veïns i veïnes de l’entorn.

Les feines que ja s’han executat són la reurbanització del carrer Santa Àgata com carrer de plataforma única. En aquest carrer també s’hi ha instal·lat pilones. Així mateix, s’ha realitzat un nou tancament de l’espai  de jocs infantils i reorganització dels jocs a l’interior. També s’ha procedit a substituir l’enllumenat per un de nou amb tecnologia LEDS.

 Aquesta mateixa setmana també han començat diferents actuacions de manteniment i millora de l’espai públic com peces de paviment que manca reposar allà on estava la tanca, repintar la mitgera del costat de l’escola bressol en color negre, reparar la reixa de la font que tenia problemes de drenatge, reparació de cadires malmeses, eliminació del cablejat de l’antic intèrfon que provoca problemes als veïns, entre d’altres. Així mateix, s’ha iniciat l’arranjament i ampliació de la jardinera del cul-de-sac, amb aparcament de bicicletes.

En les properes setmanes, aquestes actuacions també inclouran el reforç i reposició de la plantació tipus mahònia malmesa al parterre de l’accés des de Torrent de l’Olla i la reparació i millora del manteniment del banc de fusta gran que es troba a l’espai.

 

Plaça oberta

Al febrer d’enguany, el districte de Gràcia va decidir deixar oberta definitivament la plaça Dones del 36 després que mesos abans es retirés una de les portes situades en un dels accessos per a ser reparada, de manera que l’espai va quedar obert les 24 hores.

La inauguració d’aquesta plaça, a l’any 2009, va generar un fort debat pel fet que es va decidir posar unes portes de ferro, situades als dos accessos de la plaça –una al carrer Santa Àgata i l’altra a Torrent de l’Olla—que al capvespre quedaven tancades. El mateix col·lectiu a qui anava dedicat el nom de la plaça, l’associació de dones supervivents de la Guerra Civil ‘Dones del 36’, s’hi va manifestar en contra.

Avui, la plaça és un espai que, per la seva situació i tipologia –tancada a la circulació, i amb un parc infantil–, atrau un nombrós públic familiar durant la franja de tarda, a l’hora de la sortida de les escoles.





Paraules clau

Gràcia/ plaça Dones del 36/