Millores en les voreres i nova zona verda al carrer Leiva i Àliga del districte de Sants-Montjuïc : Servei de Premsa

Millores en les voreres i nova zona verda al carrer Leiva i Àliga del districte de Sants-Montjuïc

17/12/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es faran millores per als vianants, s’ampliaran les voreres i es plantarà arbrat

El barri guanyarà una petita zona verda de plantes arbustives a l’inici del carrer Leiva

Es preveu la instal·lació de les canalitzacions per al pas de la fibra òptica

 

L’Ajuntament de Barcelona va iniciar el passat 11 de desembre les millores urbanístiques del carrer Leiva, entre els carrers Sant Roc i Gayarre, i del carrer Àliga, entre la carretera de la Bordeta i el carrer Vilardell, al districte de Sants-Montjuïc.

El projecte de reurbanització planteja redistribuir la secció dels carrers Leiva i Àliga, amb la formació de dues voreres de 1,80 i 2,80 metres d’amplada, amb una calçada de 3,50 metres i una franja d’aparcament d’1,80 metres.

Al carrer Leiva s’eixamplaran les voreres i s’introduirà arbrat a la banda més propera a la muntanya de Montjuïc, conservant-se tant el carril de circulació actual com un dels carrils d’aparcament.

Al carrer Àliga també s’eixamplaran les voreres i s’introduirà l’arbrat a la banda Besòs. A més, la secció de calçada serà segregada amb un carril de circulació i un carril d’aparcament en cordó al costat Besós.

Així doncs, l’ampliació de les voreres permetrà plantar una línia d’arbrat a cadascun dels trams dels carrers, amb una espècie de port petit que es diu cercis siliquastrum o Arbre de l’Amor. A més, a l’inici del carrer Leiva s’enjardinarà una petita nova àrea verda amb la plantació d’espècies arbustives de petites i mitjanes dimensions, pròpies del clima mediterrani.

Durant l’actuació també es durà a terme la substitució de tota la instal·lació d’enllumenat de l’àrea per noves lluminàries LED. A més, també es preveu la instal·lació de les canalitzacions per al pas de la fibra òptica.

El temps previst per a l’execució de l’obra és de 12 mesos aproximats i el cost estimat és de 1.959.793,17 (IVA inclòs).





Paraules clau

Sants-Montjuic/