Gràcia pinta amb els colors de l’Arc de Sant Martí un pas de vianants en compromís per la lluita per l’alliberament LGTBI : Servei de Premsa

Gràcia pinta amb els colors de l’Arc de Sant Martí un pas de vianants en compromís per la lluita per l’alliberament LGTBI

11/01/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

El districte de Gràcia ha pintat amb els colors de l’Arc de Sant Martí el pas de vianants situat entre el carrer Goya i la plaça de la Vila. Aquesta és una de les accions impulsades per a fer visible el seu compromís per la lluita per l’alliberament LGTBI (lesbianes, gais, bisexuals i persones transgènere e intersexuals).

 

 

D’aquesta manera es dóna compliment a la declaració institucional aprovada al consell plenari del districte del passat mes de juny, on el districte va renovar el seu compromís en la lluita contra l’LGTBIfòbia i pel reconeixement del caràcter històric de la lluita per les llibertats individuals.

La declaració comprometia el districte a fer visible aquest compromís i fomentar la igualtat de drets, les llibertats i el reconeixement social de les persones LGTBI, conscienciar-ne la gent i evitar-ne qualsevol discriminació, especialment a les diades del 28 de juny (dia de l’alliberament LGTBI), 17 de maig (dia contra l’LGTBI-fòbia), 26 d’abril (dia de la visibilitat lèsbica), 31 de març (dia de la visibilitat trans) i 23 de setembre (dia de la visibilitat bisexual). També mostrava la necessitat de desestigmatitzar i informar del virus de la SIDA el dia 1 de desembre, dia mundial de la lluita contra aquest virus.

El compromís també comportava una sèrie d’accions simbòliques, com convertir de manera permanent un pas de vianants rellevant en un arc de Sant Martí. L’espai escollit ha estat el carrer Goya, just al costat de la plaça de la Vila de Gràcia i de la seu del districte i del campanar. Tot i que es tracta d’un carrer amb plataforma única, és un lloc emblemàtic per la seva ubicació a tocar de la plaça. El pas llueix els sis colors que representen el col·lectiu de persones LGTBI.

 





Paraules clau

Gràcia/ lgtbi/