Dilluns comencen les obres del mercat provisional de l’Abaceria, a Gràcia : Servei de Premsa

Dilluns comencen les obres del mercat provisional de l’Abaceria, a Gràcia

12/01/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les obres tindran una durada no inferior a quatre mesos, de manera que es preveu que els paradistes puguin instal·lar-s’hi a la primavera del 2018

El mòdul del mercat provisional estarà situat al Passeig Sant Joan entre el carrer Indústria i el carrer Sant Antoni Maria Claret

La circulació de vehicles es mantindrà al Passeig Sant Joan, tant en sentit ascendent com descendent

 

El proper dilluns 15 de gener comencen les obres del mercat provisional de l’Abaceria, al Districte de Gràcia. Les obres tindran una durada d’un quatre mesos, de manera que els paradistes presents a l’actual mercat de l’Abaceria, a la Travessera de Gràcia, s’hi podran traslladar a la primavera de 2018. El projecte del provisional, que estarà situat al Passeig Sant Joan entre el carrer Indústria i el carrer Sant Antoni Maria Claret, compta amb un pressupost de 3.242.233,10€.

En els darrers dies s’han començat els treballs previs i el desplaçament de serveis afectats, i també les feines de trasllat de les pistes de petanques están acabades.

 

Al mercat provisional, s’hi instal·laran 43 establiments alimentaris a l’interior, i 14 parades de no alimentaris a l’exterior, en el costat Llobregat del mercat. Comptarà amb els diferents serveis necessaris per al bon funcionament de les instal.lacions: cambres frigorífiques, serveis adaptats, tractament de residus, climatització i ventilació, electricitat i enllumenat, aigua sanitària, clavegueram, magatzems i logística. La superfície total de planta serà d’uns 1.900 m2 aproximadament amb un altell d’uns 400 m2.

 

La circulació de vehicles es mantindrà al Passeig Sant Joan, tant en sentit ascendent com descendent. També es manté la gran majoria de l’arbrat del Passeig Sant Joan. De cara al vianants, s’habilita una zona de pas de 4,5 metres d’amplada paral·lela a la calçada en sentit descendent.

Els accessos al mercat es situaran en els seus dos extrems i la part central. En paral·lel al pas lateral a la banda Llobregat del mercat, es situaran les 14 parades exteriors, no alimentàries, que tindran tancament individual.

La proposta per al mercat definitiu, que va ser aprovada el juliol del 2016 per la majoria del l’assemblea de comerciats del mercat (95% de vots positius), preveu la rehabilitació integral de l’edifici, i l’obra de remodelació del mercat té un pressupost aproximat de 25.000.000 €. Durant el 2018 es preveu redactar el projecte arquitectònic del nou mercat i la construcció del mercat provisional. Les obres del nou mercat està previst que s’iniciïn el 2018 amb una durada prevista d’entre 24 i 30 mesos.





Paraules clau

abaceria/ Gràcia/ mercat/