El Mercat de Ninot ret homenatge a Eliseu Villalba, supervivent del camp de Mathausen : Servei de Premsa

El Mercat de Ninot ret homenatge a Eliseu Villalba, supervivent del camp de Mathausen

12/01/2018



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’Institut de Mercats Municipals de Barcelona, el Mercat del Ninot, l’Amical de Mathausen i altres camps han homenatjat Eliseu Villalba, supervivent del camp, amb la descoberta d’una placa per recordar la seva figura. Villalba era treballador del Ninot i va ser un dels fundadors de l’Amical de Mathausen.

 

 

Durant l’acte, al qual ha assistit també la filla de Villalba, Maria Lluïsa Villalba, el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha posat en relleu que homenatges com aquest “volen ser un reconeixement a aquelles persones que van lluitar pels drets, les llibertats, el govern legítim, contra el feixisme. I és, a la vegada, un recordatori que hem de continuar treballant perquè no torni a succeir, que en moments difícils com els que estem vivint a Europa, on els moviments feixistes tornen a créixer, on creix la intolerància i la xenofòbia, hem de treballar perquè aquests missatges no s’estenguin”.

El 1939, després de la derrota de l’exèrcit republicà, gairebé 500.000 persones van creuar el Pirineu, convertint-se així en exiliats. Una d’aquestes persones era Eliseu Villalba, qui més tard, com d’altres milers de republicans, va ser deportat al camp de concentració nazi de Mauthausen.

 

 





Paraules clau

Eliseu Villalba/ Mercat del Ninot/ mercats/