L’Ajuntament de Barcelona assessorarà a Jordània en accessibilitat de l’espai públic i dels camps de refugiats : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona assessorarà a Jordània en accessibilitat de l’espai públic i dels camps de refugiats

12/01/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez, viatjarà aquesta setmana a la capital, Amman, i aprofitarà per visitar els principals assentaments de refugiats del país, a la frontera amb Síria

 

L’Ajuntament de Barcelona assessorarà tècnicament per a l’accessibilitat de l’espai públic a la capital de Jordània, Amman, amb qui manté un vincle de cooperació des de 2016 en aquest àmbit. Aquesta col·laboració serà l’objectiu principal del viatge institucional que realitzarà una delegació del consistori, encapçalada per la regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez, i que durarà quatre dies.

La regidora arribarà demà dissabte, 13 de gener, a la capital, Amman, que està immersa en un procés de canvi pel que fa al tractament i als drets de les persones amb discapacitat. “En aquest tema, l’experiència de Barcelona pot ajudar-los perquè cerquin nous models de serveis i espais de participació de la població amb diversitat funcional, més enllà de millorar l’accessibilitat física”, ha explicat Pérez.

El viatge es concretarà en l’oferiment d’un acompanyament tècnic en el disseny d’un projecte pilot d’urbanització accessible al centre d’Amman –el barri de Jabal Al-Husseini–, que està abordant un procés d’implementació de diferents mesures d’accessibilitat, finançades per la cooperació internacional.

 

Ajudar a qui ajuda

La regidora també visitarà els camps de refugiats que estan situats a la frontera de Jordània amb Síria –Arzaq, Zatari i Mafraq– per conèixer in situ els projectes amb finançament de l’Ajuntament de Barcelona que estan impulsant les ONG en el marc de la crisi de refugiats, de la que el país jordà n’és un dels principals receptors, com NOVACT i ACP (Associació Catalana per la Pau).

A Jordània hi ha en aquests moments més de 670.000 refugiats sirians registrats oficialment, però es calcula que podrien ser més d’un milió, que se sumen als refugiats d’origen iraquià i palestins. Amb una població de prop de 9,5 milions d’habitants, Jordània té un percentatge de refugiats que arriba al 30% de la població.

En aquest context, l’Ajuntament de Barcelona cercarà oportunitats, durant aquest viatge, per fer una assistència tècnica a UNICEF per avaluar l’accessibilitat dels camps de refugiats. Aquest treball s’implementaria durant tot l’any 2018 i podria servir per millorar els protocols d’accessibilitat de tots els camps de refugiats d’arreu del món. “L’incompliment flagrant del compromís de l’estat espanyol d’acollir persones refugiades a casa nostra ens ha fet considerar que Barcelona ha d’ajudar les ciutats que sí els estan acollint en massa. Aquesta col·laboració en seria una mostra d’aquesta voluntat d’ajudar a qui ajuda”, ha destacat la regidora Pérez.

 





Paraules clau

Amman/