‘IFNI. La mili africana dels catalans’ explora aquesta experiència vivencial al Museu de Cultures del Món : Servei de Premsa

‘IFNI. La mili africana dels catalans’ explora aquesta experiència vivencial al Museu de Cultures del Món

19/01/2018



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dilluns 22 de gener, a les 12:00 hores, al Museu de Cultures del Món de Barcelona (Montcada,12) es presentarà en roda de premsa l’exposició IFNI. La mili africana dels catalans, que posa de manifest amb intenció crítica un passatge de “Memòria incòmoda”. L’exposició és la segona mostra (després de IKUNDE. Barcelona metròpoli colonial) que convida a reflexionar sobre una sèrie d’esdeveniments, fets i criteris que no es fan evidents en les exposicions permanents.

IFNI. La mili africana dels catalans pretén explorar l’experiència viscuda pels joves catalans que foren soldats destinats a Ifni. L’atzar d’un sorteig els envià a complir el servei militar als turons pelats d’aquella colònia. A més, partir de 1957, s’afegí el trauma d’una guerra d’alliberament censurada pel règim franquista.

La roda de premsa comptarà amb les intervencions del director del Museu Etnològic de Cultures del Món del Barcelona, Josep Fornés, i els comissaris de l’exposició Alberto López Bargados, Andrés Antebi, Eloy Martín Corrales i Pablo López Morandi.

Després de la presentació els comissaris faran una visita guiada a l’exposició.

Més informació a: http://museuculturesmon.bcn.cat/ifni-mili-catalans-africa

 





Paraules clau

Museu de Cultures del Món/