L’alcaldessa participa en la inauguració de les mitgeres d’homenatge a la rumba catalana : Servei de Premsa

L’alcaldessa participa en la inauguració de les mitgeres d’homenatge a la rumba catalana

19/01/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte 20 de gener, a les 12:45 hores, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, participarà en la inauguració de les mitgeres en homenatge a la rumba que s’han instal·lat al barri del Raval. En un primer moment, l’alcaldessa visitarà una de les mitgeres al carrer de la Cera, 6, i farà un recorregut pel carrer de la Cera fins a la Ronda Sant Pau on està ubicada la segona.

A les 13:00 hores, tindrà lloc l’acte inaugural al que participaran Colau; l’autor de les mitgeres, Lluís Zafrilla; la històrica bailaora de rumba, Josefa Becas “Tía Pepi”; i el músic de rumba i fill d’un palmero de Peret; Joan Ximénez Valentí “El Petitet”. El conductor serà el periodista Jordi Turtós.

La festa ciutadana d’inauguració omplirà de rumba el Raval durant tot el dia. Començarà a les 11:00 hores amb “Ràdio a la Cera”, un programa de ràdio comunitària amb convidats especials i obert a la participació del veïnat, a càrrec de LaFundició i la Mediateca del Raval. Paral·lelament, també tindran lloc tallers de guitarra, palmes i percussió a càrrec de Jack Tarradellas i Muchacho.

A les 12:30 hores, tindrà lloc la cercavila rumbera que anirà del número 4 al 57 del carrer de la Cera amb la participació de Sam Mosketon, Jack Tarradellas i Cajones Sanroqueros. I, posteriorment, a les 14:00 hores, tindrà lloc la paella sarandonga que oferiran els “Compartir dóna gustet” amb la compra d’un tiquet per 4 euros.

A les 15:00 hores se celebrarà el Discofòrum: “Buscant la banda sonora del barri: la rumba catalana” que consistirà en una tertúlia radiofònica.

A partir de les 17:30 hores començaran tot un seguit d’actuacions musicals com són el concert de Peret Reyes de Chipén. A les 18:20 hores, Marinah (Ojos de Brujo) i a les 19:10 hores, el Petitet amb l’Orquestra Simfònica de la Rumba, Los Amaya, Maruja Garrido i la Tía Pepi, entre d’altres.





Paraules clau

Ciutat Vella/ mitgeres/ mitjeres/ rumba catalana/