Pisarello defensa l’aliança amb el tercer sector per fer una Barcelona “oberta i propera” que lluiti contra les desigualtats : Servei de Premsa

Pisarello defensa l’aliança amb el tercer sector per fer una Barcelona “oberta i propera” que lluiti contra les desigualtats

19/01/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha defensat avui l’aliança amb les entitats del tercer sector per construir la ciutat que volem. “Volem ser una ciutat oberta al món, atractiva, però que sigui també propera als seus ciutadans”, ha assegurat.

 

 

En una conferència al Fòrum Social Pere Tarrés, Pisarello ha defensat com el gran repte de la ciutat mantenir la cohesió social i fer-ho compatible amb una aposta decidida per la innovació, la creativitat i la prosperitat.

“Cada millora que fem comporta el risc que Barcelona es torni una ciutat més desigual, que cada progrés o reforma en l’espai públic comporti el risc d’expulsió de la gent més vulnerable dels nostres barris”, ha alertat.

El primer tinent d’alcaldia ha parlat d’impulsar la innovació també al tercer sector i d’obrir la contractació pública , amb nous criteris socials, a nous agents com les pimes o les mateixes entitats que treballen per a la inclusió social.

Pisarello ha defensat que Barcelona ha estat la ciutat espanyola que més ha augmentat la seva inversió social i ha reivindicat la necessitat de “no perdre el punt de vista de la gent més vulnerable i més feble”.

“Qui treballa amb el tercer sector, amb infants, amb gent gran, amb aturats de llarga durada, sap que aquesta gent té un valor enorme que podria contribuir al progrés però no pot fer-ho, i per tant, estem malbaratant aquest talent com a ciutat”, ha dit.

Davant les entitats socials presents a la conferència, Pisarello ha fet una crida a contagiar amb els seus valors la resta de l’economia.”Barcelona s’ha fet amb l’impuls de la societat civil. No podrem fer la Barcelona de la propera dècada sense les entitats del tercer sector que incorporen un seguit de valors que no té l’empresa convencional ni on tampoc de vegades arriba l’administració pública”.





Paraules clau

Tercer Sector/