L’Ajuntament de Barcelona ofereix nous serveis als Punts d’Assessorament Energètic (PAE) : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona ofereix nous serveis als Punts d’Assessorament Energètic (PAE)

27/01/2018



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Qualsevol ciutadà s’hi pot dirigir per informar-se dels seus drets energètics i rebre informació sobre temes energètics, per tal de reduir el consum d’energia, i en conseqüència la factura de la llum

L’objectiu també és donar a conèixer que generar energia és legal, viable i quines són les passes a seguir per generar la seva pròpia energia amb una instal•lació d’autoconsum

 

L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat l’oferta de serveis dels Punts d’Assessorament Energètic (PAE) presents als deu districtes de la ciutat amb l’objectiu d’oferir informació referent a temes energètics al conjunt de la ciutadania per tal de promoure un ús més racional de l’energia i impulsar la generació energètica local i renovable a nivell residencial. Fa un any es van posar en marxa aquests espais on s’informa i s’assessora els consumidors sobre els subministraments energètics i per poder millorar la detecció dels casos que corresponen a famílies vulnerables o en risc d’exclusió social. Fins ara, les oficines s’adreçaven al conjunt de la ciutadania de Barcelona, però amb especial atenció a aquelles persones que en l’actualitat pateixen pobresa energètica i en les que es contempla una situació de risc d’exclusió social. A partir d’ara, les PAEs ofereixen informació i materials comunicatius a tota la ciutadania en matèria energètica com a servei universal.

El regidor de Presidencia, Aigua i Energia, Eloi Badia ha declarat que “volem que la ciutadania sàpiga com pot estalviar en la seva factura elèctrica”. “Un dels objectius dels nous serveis dels PAEs es que tothom sàpiga que generar energia amb plaques fotovoltaiques a casa és legal i possible i que puguin explicar com s’ha de fer”, ha dit.

La intenció en l’ampliar aquests serveis és donar la informació necessària i/o dirigir i acompanyar a la ciutadania per tal de resoldre qualsevol dubte sobre com mantenir la llar amb unes condicions adients de temperatura, quin és el consum adequat d’una llar, com poder estalviar energia, entendre la factura elèctrica, així com explicar a la ciutadania la possibilitat de generar la seva pròpia energia, entre d’altres.

Els informadors de les PAEs oferiran informació sobre tres temes clau a nivell energètic:

 

1. Quin és el meu consum energètic i com puc reduir-lo?.

Per promoure l’estalvi i l’eficiència energètica és clau conèixer com i què es consumeix. La calculadora energètica és una eina que permet saber, d’una manera fàcil i ràpida, els hàbits de consum d’energia elèctrica d’una llar. Mitjançant aquesta eina s’obté un valor d’energia i de potència estimat que ens dona una idea de l’eficiència de la llar amb l’objectiu principal d’estalviar energia.

http://energia.barcelona/ca/calculadora-energetica

Les explicacions es complementen amb un manual d’instruccions i un tríptic de consells d’estalvi que es repartiran a l’oficina que explica com poder fer un ús més racional de l’energia.

 

2. Generar energia és legal i surt a compte

El principal objectiu d’aquest servei és donar a conèixer que generar energia és legal, viable i que fins tot implica un estalvi. Per tal d’explicar com generar energia, les PAEs comptaran amb una guia d’autoconsum fotovoltaic que recull els dubtes i qüestions més habituals entorn a la generació d’energia elèctrica amb aquesta tecnologia i els hi dona resposta, i on també figuren les passes per a fer realitat una instal•lació d’autoconsum. Aquesta guia també estarà disponible per la ciutadania que tingui interès en generar energia renovable a casa seva.

http://energia.barcelona/sites/default/files/documents/guiaautoconsum.pdf

Als PAEs els informadors explicaran l’existència d’una eina com és el mapa de recurs solar, on qualsevol ciutadà pot introduir la seva adreça i saber si el seu terrat té potencial energètic i un primer cost aproximat del que suposaria instal•lar-ne i qui podria ajudar a fer realitat aquest tipus d’instal•lacions.

http://energia.barcelona/ca/quanta-energia-pots-generar

 

3.Quins recursos m’ofereix l’Ajuntament per poder impulsar aquestes actuacions?

Finalment, els PAEs també donaran informació sobre els recursos que ofereix l’Ajuntament per estalviar i generar energia. Aquests recursos es vehiculen a través de les Ajudes a la Rehabilitació, donant fins a un 60% del cost d’inversió per actuacions de generació d’energia i un percentatge al voltant del 40% d’altres actuacions vinculades a la reducció de la demanda energètica d’edificis.

A més a més, existeixen bonificacions fiscals per la incorporació d’energia solar en els edificis, Així, els veïns i veïnes dels edificis que incorporin una instal•lació d’energia solar per generar energia poden demanar una bonificació del 50% de l’IBI durant 3 anys.

http://energia.barcelona/ca/tajudem-desenvolupar-el-teu-projecte-denergia-renovable

 

Per a més informació:
http://energia.barcelona/ca/on-pots-informar-te





Paraules clau

Punts d'Assessorament Energètic/