Sants-Montjuïc comptarà amb una escola municipal de música per a prop de 500 alumnes : Servei de Premsa

Sants-Montjuïc comptarà amb una escola municipal de música per a prop de 500 alumnes

29/01/2018



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’escola donarà comptarà amb una plantilla d’entre 30 i 40 persones

L’escola tindrà 24 aules i bucs d’assaig i un auditori amb prop de 300 localitats

L’edifici disposarà de més de 2.700 metres quadrats i quatre plantes, amb una coberta singular que millora l’acústica del recinte

 

Barcelona comptarà amb una nova escola municipal de música. Estarà situada a la cruïlla dels carrers Miquel Angel i Papin del districte de Sants-Montjuïc i serà la primera que entrarà en funcionament en el territori que conformen aquest districte i el districte de Les Corts.

 

 

L’edifici en construcció on s’ubicarà l’escola compta amb una superfície de més de 2.700 metres quadrats amb quatre plantes havia de ser la nova seu de l’Orfeó de Sants, que va desistir finalment de la seva construcció. El consistori va adquirir la finca i ara ha decidit destinar-la a un nou equipament per a educació musical. Serà la primera escola municipal de música situada a la meitat Llobregat de la ciutat, ja que fins ara no existeix cap centre educatiu municipal de música en els districtes de Sants ni Les Corts ni a la l’esquerra de l’Eixample.

La regidora de Sants-Montjuïc Laura Pérez ha destacat “la importància que un projecte musical com aquest s’ubiqui en aquesta part de la ciutat, al barri de Sants, per donar servei als districtes de Sants-Montjuïc i Les Corts. I ha recordat que és una mancança històrica d’aquesta part de la ciutat no tenir una escola de música”. El comissionat d’Educació, Infància i Joventut, Miquel Angel Essomba ha posat en relleu que “el consistori treballa amb l’ambició que totes les persones, infants, però també adults, perquè puguin desenvolupar les seves aptituds musicals”. “Més que professionalitzador, és un projecte musical per contribuir al creixement i desenvolupament personal. Forma part d’una estratègia ambiciosa d’estendre i ampliar l’educació musical pública a la ciutat”, ha dit

Les escoles municipals de música ofereixen un ampli ventall de programes formatius en diverses especialitats instrumentals, pensats per a infants, joves i adults, per tal de facilitar una pràctica i formació musical amateur de qualitat i, també, per a acompanyar l’alumnat especialment capacitat i interessat a seguir estudis professionalitzadors.

La participació a diferents agrupacions, instrumentals i vocals és un eix fonamental en les estratègies d’aprenentatge i cada escola proposa aquest treball en diversos estils musicals. Aquesta oferta es complementa amb propostes de curta durada, en forma de tallers, dirigits als nadons i les seves famílies o a persones adultes.

Els cinc centres existents actualment són l’Escola Municipal de Música Can Ponsic (Sarrià-Sant Gervasi), l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu-Mestre Pich Santasusana (Sant Andreu), l’Escola Municipal de Música Eixample-Joan Manuel Serrat (Eixample), l’Escola Municipal de Música Nou Barris (Nou Barris), i l’Escola Municipal de Música Can Fargues (Horta-Guinardó). Aquesta nova de Sants-Montjuïc es preveu donarà servei el curs 2021-2022.

 

Distribució de l’escola municipal de música

L’escola municipal de música de Sants complementarà l’oferta actual a la ciutat i incorporarà prop de 500 noves places a la xarxa, amb una plantilla docent d’entre 30 i 40 professionals. Actualment, s’està treballant en l’encaix de l’edifici actual, amb una superfície de més de 2.700 m2 amb les necessitats funcionals d’una escola de música de l’equipament educatiu. L’edifici compta amb 4 plantes, de les quals una és sota rasant.

– Planta soterrani 1: Comptarà amb una aula per a grans agrupacions de 90m2, una altra de 105m2, una aula de percussió de 33 m2, una aula TIC de 16m2, tres aules de 20m2 i una aula de 33m2.

– Planta baixa: En aquesta planta s’ubicarà la consergeria i els despatxos per al personal de l’escola, a banda de la cafeteria i la biblioteca.

– Planta 1a: Comptarà amb 13 aules/bucs individuals, una aula de 22m2, una sala de coordinació, i dues aules per a cors, de 36 i 66 m2.

– Planta 2a: En aquesta planta s’ubicarà la sala d’audicions, de 250m2 i amb un aforament per a prop de 300 persones de públic que, a més d’acollir les activitats pròpies de l’escola de música, podrà acollir altres activitats culturals incrementant l’oferta d’aquests equipaments al districte. Es treballarà per dotar aquesta sala d’una programació estable que inclouria representacions d’espectacles, audicions, arts escèniques, i activitats socials i culturals.

El centre comptarà amb espais d’espera per a famílies i acompanyants dels menors de 12 anys.

 

2.978 alumnes a les cinc escoles municipals de música de Barcelona

Més de 3.000 persones estan matriculades als programes de les escoles municipals de música de Barcelona. D’aquest, més de 2.250 alumnes assisteixen als programes de llarga durada de 4 a 18 anys

 

540 places al Conservatori Municipal de Música de Barcelona

Pel que fa al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, el centre compta amb 540 places per al curs 2017-2018. D’aquestes, 387 són per a alumnes de continuïtat, 14 per a alumnes de continuïtat amb doble especialitat, 29 per a alumnes amb trasllat d’expedient i la resta per a l’alumnat que hagi superat les proves d’accés.

Els estudis estan estructurats en 6 cursos acadèmics de durada, amb 25 especialitats instrumentals integrades en les àrees de: cant, instruments de l’orquestra, instruments polifònics, instruments de música antiga i instruments de música tradicional. Tot l’alumnat matriculat ha hagut de passar els corresponents exàmens.

Dins del marc dels estudis no reglats, el Conservatori ofereix els Cursos Oberts que, per la seva temàtica i caire divulgatiu, s’adrecen a un públic ampli i divers. En aquest curs 2017-18 hi ha un total de 37 cursos que es van iniciar el passat mes d’octubre.





Paraules clau

escola/ música/ Sants-Montjuic/