Barcelona demostra unitat i potencial per liderar el canvi tecnològic : Servei de Premsa

Barcelona demostra unitat i potencial per liderar el canvi tecnològic

01/02/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Ada Colau llença un missatge de suport al Mobile World Congress i escenifica l’aposta de Barcelona per liderar el repte del canvi tecnològic i la continuïtat de la fira dels mòbils a la ciutat

L’alcaldessa ha presidit l’acte “Barcelona, Always Connected”, que posa de relleu el suport conjunt des de la ciutat a l’important ecosistema de centres i empreses vinculades a la innovació, la recerca, i la investigació

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit avui l’acte “Barcelona, Always Connected”, en el marc del Mobile World Congress 2018. La trobada ha estat un acte de suport conjunt des de la ciutat a l’important ecosistema de centres i empreses vinculades a la innovació, la recerca, i la investigació, que ha congregat professionals, institucions i administracions.

En la seva intervenció, Ada Colau ha agraït la presència dels professionals i actors rellevants de tots els àmbits tecnològics i de la innovació i la recerca a la ciutat, i ha reivindicat el potencial de Barcelona com a candidata a capital de la tecnologia 5G i seu del congrés dels mòbils. L’alcaldessa ha destacat que “després d’un any difícil i intens, amb reptes que no són aliens al context global del món canviant, volem que aquest moment serveixi per agafar impuls per plantejar-nos nous reptes”.

Colau ha dit que “la ciutat no només vol que el Mobile World Congress de Barcelona repeteixi èxit” i vol anar més enllà. “Volem fer noves passes per abordar el repte del segle i un canvi de paradigma, perquè el canvi tecnològic ja és aquí i ho transforma i transformarà tot, en tots els àmbits de la vida, i Barcelona està molt ben situada per liderar tot aquest canvi”.

Ada Colau ha volgut llançar el missatge que “Barcelona no només bolcarà perquè el Mobile World Congress de 2018 repeteixi i ampliï l’èxit d’edicions anteriors, sinó que a més no defallirà ni defraudarà la confiança” dipositada en ella per acollir el congrés dels mòbils com a mínim fins al 2023, i ha destacat que aquesta edició “la podrem fer amb excel·lència si la podem fer junts com fins ara”.

 

 

L’alcaldessa també ha plantejat que les institucions, en aquest repte social i tecnològic, “a més d’estar al costat del teixit emprenedor, de recerca i innovació en aquest àmbit, han de democratitzar i aconseguir que els beneficis que se’n generin arribin al conjunt de la ciutadania perquè pugui aprofitar-ho i ser protagonista d’aquests grans canvis”. Colau ha destacat el tarannà de Barcelona com a ciutat connectada amb l’economia global, amb el seu ecosistema creatiu i innovador, connectada amb la ciutadania i amb el futur. “ Som una ciutat oberta a la innovació, als visitants, als emprenedors, i també als refugiats, migrants, i a la gent que tria la ciutat per fer-hi realitat els seus somnis, compromesa amb els valors de la creativitat, emprenedoria i també solidaritat i responsabilitat social”. “Sempre connectada, sempre oberta, sempre compromesa, sempre Barcelona”, ha reblat.

A més de l’alcaldessa, en aquest acte solemne celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de la ciutat, hi ha intervingut el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent; el secretari d’Estat per a la Societat de la Informació i l’Agenda Digital, José María Lassalle; el CEO i director de GSMA, John Hoffman; i el president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete.

En el decurs de l’acte, la periodista Ariadna Oltra ha moderat un bloc d’intervencions que comptarà amb la participació de la vicerectora de Planificació Estratègica i Recerca de la UOC, Marta Aymerich; del president a Barcelona de l’Institut of Science and Technology-BIST, Andreu Mas-Colell; del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; de la Presidenta de Foro Fintech, Marta Plana; del director de l’ICFO, Lluís Torner; i del president de Barcelona Global, Gonzalo Rodés.

 

Material relacionat:

Vídeo de presentació en alta qualitat (1,55 Gb)

Visualitzar el vídeo

Més imatges





Paraules clau

Mobile World Congress 2018/