El Pregó dels Infants de les Festes de Santa Eulàlia demana una ciutat més jugable : Servei de Premsa

El Pregó dels Infants de les Festes de Santa Eulàlia demana una ciutat més jugable

08/02/2018

Ada Colau ha remarcat als nens i nenes que “volem una ciutat molt més amable i jugable, tant per als nens com per als adults. Ens dieu que voleu més espais per jugar a la ciutat, menys cotxes i menys contaminació. I ho farem.”

El Pregó dels Infants, que dóna inici a les festes d’hivern de la ciutat, gira en aquesta edició entorn el dret dels nens al joc i l’esbarjo i el desenvolupament de Barcelona com a ciutat jugable

Hi participen alumnes de 3r, 4t i 5è d’una vintena de centres educatius, que al llarg dels darrers mesos han reflexionat i debatut a classe sobre el tema

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït als nens i nenes que avui han assistit al Pregó dels Infants de les Festes de Santa Eulàlia la tasca que han realitzat en els últims mesos reflexionant i debatent sobre com fer de Barcelona una ciutat més jugable.

Colau ha contestat el pregó que han llegit els nens dient que “també nosaltres volem una ciutat molt més amable i jugable, tant per als nens com per als adults. Voleu més espais per jugar a la ciutat, menys cotxes i menys contaminació. Ho farem.” I ha afegit que “també hem de pensar en els nens i les nenes de països ben llunyans que no poden jugar, els hem de dir que tots els nens i nenes que fugen de la guerra han de poder venir i jugar també amb nosaltres”.

Els nens i nenes han redactat el pregó col·laborant entre les diferents escoles al llarg de les darreres setmanes per donar la seva opinió sobre a què juguen i què els aporten aquests jocs i i plantejar propostes sobre com cal modificar els espais i la gestió del temps per tal de garantir que es compleix el dret que tenen a jugar.

El Pregó dels Infants a les Festes de Santa Eulàlia, que dóna inici a les festes d’hivern de la ciutat, té com a objectiu que els infants coneguin les institucions polítiques i de participació ciutadana de Barcelona, i que s’iniciïn en els processos participatius basats en la coresponsabilitat i la ciutadania activa. Està adreçat als infants de 3r, 4t i 5è de Primària de les escoles de Barcelona.Compartiu aquest contingut