L’Ajuntament urbanitza com a zona de vianants tres passatges del barri del Besòs i el Maresme : Servei de Premsa

L’Ajuntament urbanitza com a zona de vianants tres passatges del barri del Besòs i el Maresme

11/02/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Eliminaran les barreres i millorarà l’accessibilitat, la il•luminació i el paisatge als passatges d’Auger, Jubany i Foret

La renovació de la recollida de les aigües pluvials i del clavegueram resoldrà una de les demandes llargament esperada pel veïnat

S’hi invertiran 1,8 milions d’euros i les obres, que està previst que comencin la propera primavera, s’allargaran 9 mesos

 

L’Ajuntament de Barcelona urbanitzarà tres passatges del barri del Besòs i el Maresme, al districte de Sant Martí, per millorar l’espai públic, eliminar les barreres arquitectòniques que hi ha actualment i per reparar el paviment que es troba en mal estat. Es tracta dels passatges d’Auger, Jubany i Foret, tres carrers que connecten la Rambla Prim amb el carrer del Maresme, i que es convertiran, amb la reforma, en nous espais amb prioritat per als vianants.

Es preveu, per tant, una intervenció global que inclourà:

– La urbanització dels tres passatges amb plataforma única, que comporta l’eliminació de les voreres actuals, i per tant, de les barreres arquitectòniques.
– La plantació d’elements vegetals.
– La retirada de les lluminàries de les façanes.
– El soterrament de les línies aèries, que contribuirà en gran mesura a millorar el paisatge urbà d’aquests carrers.
– La intervenció per millorar la recollida de les aigües pluvials, i la renovació del clavegueram, una de les demandes llargament reclamada pel veïnat.

La plataforma única en aquests carrers no implica la impossibilitat d’accedir amb vehicle a aquests carrers. De fet, en el cas de vehicles de seguretat, emergències o puntualment per als veïns per poder baixar del cotxe, es podrà accedir als carrers, ja que es deixarà un pas central amb les mides reglamentàries i normatives establertes per a vehicles de bombers. Aquest pas central quedarà definit amb un canvi de format de les peces de formigó que s’utilitzaran, diferents per a les zones laterals (per on passaran preferentment les persones). En tot cas, la reforma comportarà la desaparició dels vehicles aparcats en cordó en aquests tres passatges. Els espais, a on actualment hi ha capacitat per a 31 vehicles, quedaran alliberats i de fet s’hi incorporaran les columnes de l’enllumenat que estaran situades a tots dos costats.

El districte de Sant Martí està estudiant optimitzar l’espai d’aparcament existent al carrer del Maresme -costat Llobregat- actualment en cordó, per tal de permetre l’estacionament en semi bateria, de manera que les places que es perdrien als passatges es podrien guanyar en aquest altre entorn, que es troba molt proper. L’estacionament en aquesta zona en semi bateria s’habilitarà només per a turismes per no obstruir la visibilitat del carrer.

Els passatges quedaran més ben connectats amb la Rambla Prim perquè en els punts de trobada de tots dos carrers s’instal•laran rampes adaptades i escales, i s’ampliarà la vorera de la Rambla Prim.

L’Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte executiu i està en fase d’exposició pública i de licitació de l’obra. Es preveu que aquest projecte suposarà una inversió d’uns 1,8 milions d’euros. Les obres es podran dur a terme a partir de la propera primavera, concretament la previsió és que es puguin posar en marxa al mes de maig, i s’allargaran uns 9 mesos.

Descarregar imatges:

imatge 1/3

imatge 2/3

imatge 3/3





Paraules clau

Sant Martí/