El magatzem del Banc dels Aliments de Mercabarna ha distribuït en un any 1,5 Mkg d’aliments frescos entre persones vulnerables de Barcelona : Servei de Premsa

El magatzem del Banc dels Aliments de Mercabarna ha distribuït en un any 1,5 Mkg d’aliments frescos entre persones vulnerables de Barcelona

19/02/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Mercabarna, el Banc dels Aliments i l’Associació de majoristes del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM) han recaptat durant el 2017 un total de 1.444.690 kg de fruites i hortalisses, un 11% més que al 2016. Aquests aliments han estat repartits entre les 67 entitats d’ajuda social que vénen periòdicament al magatzem cedit per Mercabarna al Banc dels Aliments, dins del recinte alimentari. Els beneficiaris d’aquests aliments han estat més de 20.000 persones vulnerables de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Així mateix, Mercabarna ha multiplicat per 30 les aportacions de fruites i hortalisses des que va iniciar la seva col·laboració amb el Banc al 2002, passant dels 50.000 kg anuals, lliurats al 2002, als quasi 1.500.000 kg de 2017. Les aportacions de fruites i hortalisses que fan les empreses de Mercabarna al Banc dels Aliments representen el 29% del total de producte fresc que rep aquesta institució.

El regidor de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i president de Mercabarna, Agustí Colom, ha posat en relleu que “les aportacions de producte fresc que fa Mercabarna són clau, tal i com ens han manifestat des del mateix Banc dels Aliments, perquè les fruites i hortalisses són essencials en la dieta de qualsevol persona. Seguirem donant suport al Banc dels Aliments i impulsant la cooperació entre aquesta entitat i les empreses situades al nostre Mercat. D’aquesta manera, també contribuïm a evitar el malbaratament alimentari”.

Punts clau de l’èxit de la col·laboració entre les 3 organitzacions:

Les fruites i hortalisses que Mercabarna lliura, a través del Banc dels Aliments, són aptes per al consum però no es poden comercialitzar per diferents motius: perquè tenen algun defecte en l’envàs, perquè s’apropen a la data de caducitat/consum preferent o perquè són productes excedentaris.





Paraules clau

mercabarna/