L’Ajuntament de Barcelona convocarà aquest any 150 places d’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona convocarà aquest any 150 places d’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona

21/02/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Durant aquest mandat s’hauran convocat 319 places d’agent de la Guàrdia Urbana

 

L’Ajuntament de Barcelona convocarà aquest any 150 places d’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Aquest ha estat l’acord que s’ha signat a la Mesa General de l’Ajuntament. En total, aquest mandat s’hauran convocat 319 places d’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Aquest estiu s’incorporaran 120 nous gents procedents de la convocatòria de places que es va realitzar l’any passat, i aquest mes de juliol s’han incorporat 49 nous agents procedents de la convocatòria de mobilitat interadministrativa.

La convocatòria es realitzarà en règim d’oposició lliure i està oberta a persones majors de 18 anys i que no superin l’edat establerta per a la jubilació forçosa, amb nacionalitat espanyola i que compleixin els requisits marcats en les bases de la convocatòria, que es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Durant els següents 20 dies naturals de la publicació, queda obert el termini per a la presentació d’instàncies dels candidats/candidates per optar a una d’aquestes 150 places. La instància es podrà trametre telemàticament a través de la web de l’Ajuntament de Barcelona, www.barcelona.cat, mitjançant l’apartat d’Oferta pública i el portal de tràmits, o bé excepcionalment presentant-la al Registre General de l’Ajuntament de Barcelona o en qualsevol de les formes previstes pel règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Des de la web www.barcelona.cat, a banda de consultar les bases, també es podrà fer la tramitació electrònica de la sol•licitud i el pagament de la taxa corresponent al procés d’oferta pública.

L’oposició d’accés al cos de la Guàrdia Urbana comptarà amb un temari específic. Aquest inclourà qüestions vinculades a l’ordenament jurídic estatal, autonòmic i local; però també a altres aspectes com els principis d’actuació i deures dels funcionaris de policia local o la ètica i la deontologia professionals. El temari es pot consultar a les bases de la convocatòria.

El Tribunal qualificador tindrà una composició que preservarà la paritat entre homes i dones en la seva composició, de conformitat amb els criteris de l’article 60 del Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d´octubre, pel qual s´aprova el text refós de la Llei de l´Estatut Bàsic de l´Empleat Públic.





Paraules clau

Guàrdia Urbana de Barcelona/