El futur Ateneu de la Sagrada Família pren forma : Servei de Premsa

El futur Ateneu de la Sagrada Família pren forma

28/02/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Comencen les obres a l’espai de 1.350 metres quadrats situat al carrer Nàpols 268-270 adquirit per l’Ajuntament de Barcelona per ubicar-hi aquest reivindicat equipament de barri

El futur Ateneu de la Sagrada Família comença a prendre forma. En els propers dies començaran les obres al local adquirit fa tot just un any per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de convertir l’espai, situat al carrer Nàpols 268-270, en aquest reivindicat equipament de barri.


El projecte que s’executarà en els propers nou mesos, preveu transformar els 1.350 metres quadrats disponibles en un centre d’activitat cultural i social, tal com es va pactar amb les entitats del barri de la Sagrada Família. Per aquest motiu les obres desenvoluparan a l’interior del local els següents espais, tots ells situats a la planta baixa, és a dir, amb accés directe des del carrer. Aquesta planta quedarà organitzada en tres franges:

En la primera franja, hi haurà els espais d’exposicions, l’espai social, l’espai multimèdia, el d’administració, i una àrea d’estada que els connectarà.

En la franja central d’aquesta planta baixa hi haurà el serveis i dos patis que donaran llum natural al local.

I finalment, a la franja posterior, es construiran l’auditori, dues aules, tres bucs d’assaig, la zona de camerinos, i un magatzem per a instruments musicals.

El pressupost previst per aquest projecte és de 2.349.000 €.

Amb aquest projecte, el Govern municipal respon a una demanda veïnal d’un espai per a la trobada i l’activitat dels veïns, sorgida arran de la mobilització de la plataforma “Recuperem el Niza”, que no només reivindicava la recuperació de l’antic cinema sinó que reclamava la recuperació d’espais per a equipaments en un barri, la Sagrada Família, que es troba mancat d’aquest tipus d’espais. Aquesta reivindicació va donar lloc a un treball conjunt entre el Districte de l’Eixample i la plataforma veïnal per trobar una alternativa d’espais.

La plataforma ciutadana Grup Ateneu Barri, formada per desenes d’entitats de la cultura popular, associatives, juvenils, clubs d’esport, caus, etc. del barri, va realitzar tot un treball de debat col·lectiu per definir i decidir de manera molt participativa els usos d’aquest espai, que ara es materialitzaran a través de les obres que comencen. L’objectiu que persegueix és fer créixer i consolidar el teixit associatiu a diferents nivells (juvenil, cultural i veïnal), així com complementar l’oferta dels altres espais ja existents al barri, que són l’Espai 210 o el centre cívic. El projecte elaborat per l’Ajuntament a través de BIMSA, va ser també totalment participat i validat per les entitats de la plataforma.

 

Enllaços relacionats

Recreacions virtuals que donen una idea aproximada dels materials i el concepte de l’espai 1/3

Recreacions virtuals que donen una idea aproximada dels materials i el concepte de l’espai 2/3

Recreacions virtuals que donen una idea aproximada dels materials i el concepte de l’espai 3/3

Imatges: Gerardo Pisarello atén els mitjans per explicar l’inici d’obres del futur Ateneu de la Sagrada Família





Paraules clau

Eixample/ infraestructures/