L’Ajuntament de Barcelona activa la fase d’emergència 1 del Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per Neu i Gel : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona activa la fase d’emergència 1 del Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per Neu i Gel

28/02/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona manté activat el pla d´Emergència Municipal per a Neu i Gel i n´ha decretat aquest matí a les 6.34 hores la fase d’emergència 1 davant l´inici de la nevada als barris situats per sobre de la Ronda de Dalt.

Preventivament, els equips municipals han estat escampant sal pels carrers de la zona alta de la ciutat, per evitar l´acumulació de neu a carrers i serveis bàsics de la ciutat. Els equips continuen treballant a hores d´ara.

Els serveis municipals continuen amatents a l’evolució de l’episodi de precipitacions amb forma de neu que està tenint lloc a Catalunya i estan preparats amb fins a 600 tones de sal per a aquesta situació. A més, hi ha 106 contenidors de sal repartits per la ciutat des del principi de l´hivern, per a l´ús de veïns i particulars, distribuïts als carrers i places de la zona alta de la ciutat (als districtes de les Corts, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris), els barris de muntanya i els centres sanitaris. Cada contenidor té uns 700 kg de sal, que en total representen més de 72 tones de sal distribuïdes en indrets estratègics de la ciutat.

A més de la disponibilitat de sal per evitar l’acumulació de neu i glaç, el PAEM per Neu i Gel preveu la mobilització dels recursos de l’àrea d’Ecologia Urbana:

– 22 vehicles equipats amb pala llevaneus i escampador de sal – amb 2 operaris cadascun, amb un personal mínim de 44 persones per torn- En cas de necessitat, tots els equips de baldeig i fins i tot alguns d´escombrada es poden reconvertir en equips manuals per escampar sal.

– 8 vehicles equipats amb pala llevaneus amb 2 operaris cadascun, amb un personal mínim de 16 persones per torn.

– 8 punts d´emmagatzematge de sal.

Paral·lelament, Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana estan preparats per activar-se en cas que sigui necessari.

 

Consells bàsics en cas de nevades a la ciutat

Des de l´Ajuntament, es recomana als ciutadans i ciutadanes, en cas que nevi, evitar l´ús del vehicle particular, en la mesura del possible, i utilitzar el transport públic, preferentment el metro. Especialment, es recomana evitar circular per les carreteres que travessen la serra de Collserola.

Si s´ha de sortir de casa s´aconsella fer servir roba i calçat adequats pel mal temps i la neu.

Com a actuacions preventives i de cura dels edificis i les comunitats de veïns l’Ajuntament recomana no mullar els carrers per evitar la formació de plaques de gel, i no llençar neu acumulada als terrats, terrases i balcons en cas que n´hi hagi- cap a la via pública.

Per a més informació, es pot consultar els telèfons 010, 012, la web www.bcn.cat i les xarxes socials: @bcn_ajuntament





Paraules clau

medi ambient/ prevenció/ seguretat/