L’alcaldessa i les regidores i comissionades del govern municipal se sumen a la vaga feminista del 8 de març : Servei de Premsa

L’alcaldessa i les regidores i comissionades del govern municipal se sumen a la vaga feminista del 8 de març

05/03/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa, les 5 regidores i les 4 comissionades del govern municipal han anunciat que donen suport a la vaga feminista del 8 de març i, en conseqüència, no faran cap acte públic institucional aquell dia i se sumaran a les diferents reivindicacions organitzades pel moviment feminista.

A més, i en tant que càrrecs electes que per llei no es podrien adherir a la vaga, donaran la part proporcional del seu sou a les organitzadores de la vaga.

 

 

D’altra banda, el consistori penjarà el dia 8 de març una pancarta a la façana de l’Ajuntament donant suport a la vaga, en compliment de la declaració institucional aprovada en el darrer Consell Plenari amb la majoria dels grups municipals.

 

 

 

Per a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “els motius són obvis: Barcelona no és lliure de la xacra de la violència masclista, probablement la més estructural i sistèmica de la nostra societat.” Colau també ha recordat que “un terç de les dones de Barcelona manifesten haver patit alguna vegada algun tipus d’agressió sexual greu” i ha explicat que a la ciutat patim també la bretxa salarial. “Per coses com aquestes”, ha dit Colau, “ens sumem a la vaga del 8 de març, que és laboral però també de cures i de consum, per demostrar que sense les dones el món no funciona. I ho fem amb la il•lusió de veure que hi ha un moviment feminista renovat, rejovenit, que suma dia a dia més dones i homes que no es resignen a una societat masclista”. “Per la igualtat d’oportunitats, contra la violència, per una democràcia real, ens sumarem amb entusiasme a aquesta convocatòria”, ha reblat l’alcaldessa.

 

______________________________

Material relacionat:

> VÍDEO DE LA DECLARACIÓ: Descarregar arxiu alta qualitat

> ÀUDIO DE LA DECLARACIÓ: Descarregar arxiu alta qualitat

______________________________





Paraules clau

dona/