El projecte de l’entitat Upycling Barcelona en col.laboració amb l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc ‘Donem-li la volta a la moda. M’agrada, m’agrado, jo decideixo!’ guanya el Premi 8 de Març – Maria Aurèlia Capmany : Servei de Premsa

El projecte de l’entitat Upycling Barcelona en col.laboració amb l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc ‘Donem-li la volta a la moda. M’agrada, m’agrado, jo decideixo!’ guanya el Premi 8 de Març – Maria Aurèlia Capmany

07/03/2018

El projecte “Més amb menys” del Pla Comunitari de Roquetes, que agrupa serveis, entitats i equipaments del barri, ha guanyat el premi escollit per votació popular del públic assistent a l’acte de lliurament

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament del XXXII Premi 8 de març- Maria Aurèlia Capmany, que enguany ha tingut com a temàtica ”Desvestint el gènere: estètica i representació cultural del gènere”. A l’acte també ha participat la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez. El premi del jurat, dotat amb 15.000 euros, ha estat per “Donem-li la volta a la moda. M’agrada, m’agrado, jo decideixo!”, de l’entitat Upcycling Barcelona en col·laboració amb l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc. El premi al millor projecte escollit per votació popular del públic assistent a l’acte de lliurament del premi, dotat amb 3.000 euros, ha estat pel projecte “Més amb menys”, del Pla Comunitari de Roquetes. Durant la cerimònia de lliurament s’ha fet una desfilada a càrrec de les participants al projecte “Roquetes Fashion Week”.

En la seva intervenció, Colau s’ha referit a la vaga feminista de demà, ”creiem que és importantíssim que siguem moltes les que ens aturem, per a totes nosaltres, i molt especialment per aquelles dones que demà no podran fer vaga però comparteixen les reivindicacions”. Colau ha tingut paraules també per Maria Aurèlia Capmany, a qui ha calificat de “dona excepcional” i de qui celebrem enguany el centenari del seu naixement. “Ella se sentiria molt orgullosa de totes vosaltres, i com a exregidora d’aquesta casa li faria molta il·lusió saber que aquest Ajuntament compta no només amb la primera dona alcaldessa, sinó també amb un Govern que es declara feminista i que compta amb una regidoria específica de feminismes, que està treballant per tenyir de lila la política municipal, per fer de Barcelona una ciutat lliure de violència masclista, perquè les dones, i el treball que realitzen les dones, tingui la visibilitat i el reconeixement que mereixen.” L’alcaldesa ha dit també que, tot i això, com a feminista, Capmany “ens recordaria que encara queda molta feina per fer, que les desigualtats de gènere encara són ben presents en la nostra ciutat, i animaria a les entitats presents, al moviment feminista a i les dones d’aquesta ciutat a continuar empenyent, a continuar reivindicant i a continuar sortint al carrer per obligar-nos a les institucions a adoptar totes les mesures necessàries per avançar en la igualtat real i en la justícia de gènere.” Vinculat amb la temàtica del premi d’aquesta edició, Ada Colau ha expressat la voluntat de denunciar els estereotips de gènere i combatre les pràctiques discriminatòries que es donen dins l’àmbit de la moda, l’estètica i la bellesa, i ha apostat per “canviar la moda i fer-la realment nostra. I això només es pot fer en aliança amb les dissenyadores, amb les models, amb les publicistes i periodistes que porten temps denunciant les pràctiques predatòries i discriminàtories que es donen a la indústria de la moda, i apostant per un canvi de model tant en relació a les pràctiques laborals del sector com a la imatge i productes que s’elaboren.”

El XXII Premi 8 de març- Maria Aurèlia Capmany, convocat per l’Ajuntament de Barcelona, està adreçat a promoure iniciatives que contribueixin a donar suport a projectes que contribueixin a la sensibilització, la prevenció, la denúncia i l’afrontament de les situacions de discriminació i desigualtat de gènere en l’àmbit de la moda, l’estètica i la bellesa.Compartiu aquest contingut