Afectacions de mobilitat per la Zurich Marató de Barcelona 2018 : Servei de Premsa

Afectacions de mobilitat per la Zurich Marató de Barcelona 2018

09/03/2018



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Diumenge, 11 de març, la mobilitat en superfície de diferents districtes de la ciutat es veurà afectada per la celebració de la Zurich Marató de Barcelona

La prova també comportarà restriccions en l’estacionament des

L’Ajuntament recomana la utilització del metro, que garantirà la mobilitat durant el transcurs de la cursa

La celebració de la cursa atlètica ocasionarà importants afectacions de trànsit en superfície als diferents trams per on passarà la prova i als carrers de l’entorn. La cursa també comportarà restriccions en l’estacionament de les vies del recorregut i també a causa de les tasques de muntatge i desmuntatge de la mateixa prova.

La cursa s’iniciarà a les 08:30 hores i està previst que l’hora màxima d’acabament siguin les 15:00 hores.

El punt de sortida serà l’Avinguda Reina Maria Cristina seguint el següent recorregut: plaça Espanya – Creu Coberta – Sants – Avinguda Madrid – Berlín

(tota de Vallespir a Numància) – Numància (en sentit contrari) – Travessera de de les Corts – Arístides Maillol – Avinguda Joan XXIII – Plaça Pius XII (costat mar) – Avinguda Diagonal (calçada lateral mar) – Plaça Francesc Macià (costat mar) – Comte d’Urgell – París (en sentit contrari) – Berlin (en sentit contrari) – Numància – Tarragona (costat Besòs) – Diputació – Vilamarí – Gran Via de les Corts Catalanes – Passeig de Gràcia (calçada central) – Rosselló –Sardenya – València – Avinguda Meridiana entre València i Escòcia (calçada muntanya, en

sentit contrari, deixant un carril d’entrada ciutat) i entre Dublín i rbla. Fabra i Puig, (calçada sortida ciutat) – Rambla Fabra i Puig (en sentit contrari) – Concepción Arenal (sentit contrari) –Avinguda Meridiana entre Dublín i València (tota la calçada mar) – València– Huelva – Bac de Roda (en sentit contrari) – Gran Via CC (calçada mar) – Rambla Prim (calçada Llobregat) – Plaça Llevant (costat muntanya / Llobregat) – Avinguda. Diagonal (calçada muntanya) – Ciutat de Granada (gir de 180º pel pas de vianants de l’andana central de l’Avinguda Diagonal) – Avinguda Diagonal (calçada mar) – Plaça Llevant (costat Llobregat) –Passeig Taulat – Josep Pla (costat Llobregat) – Passeig de García Faria – Jonquera – Avinguda Litoral (en sentit contrari) – Arquitecte Sert – Salvador Espriu – Plaça dels Voluntaris (dos carrils costat muntanya – Besòs) – Marina (calçada costat Besòs) – Pujades – Passeig Pujades (calçada mar) – Passeig Lluís Companys (pel passeig central) – ronda Sant Pere –Plaça Urquinaona (calçada central) – Ronda Sant Pere (costat mar) – Plaça Catalunya (pel costat Besòs, calçada Besòs, en sentit contrari) – Fontanella – Via Laietana (calçada Llobregat) – Passeig Colom (calçada muntanya) – Plaça Portal de la Pau (dos carrils costat muntanya) – Passeig Josep Carner (costat muntanya) – Plaça Drassanes (dos carrils costat muntanya – Besòs) – Avinguda Paral·lel (calçada Besòs de pl. Drassanes a Lleida) – Avinguda Paral·lel (calçada Llobregat de Lleida a Plaça Espanya – en sentit contrari) – Plaça Espanya – Avinguda Reina Maria Cristina.

Les restriccions d’estacionament es van iniciar a l’Avinguda Reina Maria Cristina, ambdós costats, des de les 06:00 del matí fins diumenge 11 de març a les 17:00 hores. A partir de divendres, a partir de les 22:00 hores s’aniran sumant restriccions d’estacionament a la majoria dels carrers afectats per l’itinerari de la cursa. Es restringirà l’aparcament en més d’una cinquantena de trams de vies de la ciutat. L’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat senyalitzaran les zones on està prohibit estacionar i s’advertirà als conductors a través dels panells informatius de la celebració de la cursa.

Un cop s’iniciï la Marató i a mesura que avanci la prova, s’aniran succeint els diferents talls de trànsit al llarg del recorregut. Allà on la cursa ocupi tota la calçada no podran circular els vehicles. En la resta de casos hi haurà convivència entre vehicles i corredors, sempre adaptada a la necessitats d’aquests últims. Mentre estigui en marxa la prova, la Guàrdia Urbana efectuarà les corresponents desviacions de trànsit per tal de minimitzar l’impacte en la mobilitat de la ciutat. El trànsit s’anirà reobrint progressivament una vegada els participants vagin completant l’itinerari. No s’obrirà la circulació longitudinal de cap via fins el pas del vehicle que tanca la cursa.

 

Afectacions al transport públic

 

Autobús

Amb motiu de la celebració de la cursa un gran nombre de línies d’autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) veuran alterat o limitat el recorregut. En total, gairebé una seixantena de línies que transcorren pel sector central de la ciutat patiran afectacions entre les 8.30 i les 15.00 hores de diumenge.

Dues terceres parts de les línies d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) que transcorren pel sector central de la ciutat veuran alterat o limitat el recorregut entre les 8.30 i les 15.00 hores.

Tot plegat provocarà afectacions en gairebé una seixantena de línies de bus de TMB de les 91 que circulen en festiu: D20, D40, H6, H8, H10, H12, H14, H16, V3, V5, V7, V11, V13, V15, V17, V21, V27, V29, V31, 6, 7, 11, 13, 19, 21, 22, 24, 27, 33, 34, 39, 41, 45, 46, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 62, 63, 65, 66, 67, 78, 79, 92, 96, 104, 109, 113, 115, 120, 121, 122, 136, 150 i 192, més la ruta vermella i la ruta blava del Barcelona Bus Turístic.

Per aquesta raó, l’Ajuntament recomana l’ús del transport públic ferroviari subterrani (Metro, FGC i Rodalies) per moure’s al llarg del recorregut  de la cursa.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB i el web de la Marató de Barcelona.

 

Trambaix línies T1, T2, T3

Entre les 08.30 i les 09.30 hores aproximadament, el servei quedarà interromput pel pas de la cursa per l’Avinguda Diagonal. Durant aquest període el tramvia funciona fins a la parada de Palau Reial.

El servei torna a funcionar una vegada ha passat la cursa i doni la seva autorització

 

Trambesòs línia T4

Entre les 08.30 i les 13.00 hores aproximadament, el servei queda interromput pel pas de la cursa per l’Avinguda Diagonal. Durant aquest període el tramvia funciona en dos sectors:

 





Paraules clau

esport/ esports/ mobilitat/