Ada Colau visita l’exposició ‘La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987’ : Servei de Premsa

Ada Colau visita l’exposició ‘La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987’

11/03/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha visitat l’exposició ‘La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987’, a l’Espai Zero-Fabra i Coats del Muhba.

S’adjunten talls d’àudio i vídeo de l’alcaldessa.

“La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987” és una exposició memorial que forma part del programa d’evocació i de commemoració del 30è aniversari de l’atemptat d’Hipercor, que va començar el juny del 2017 amb un acte ciutadà que expressava el respecte i la solidaritat del Govern de Barcelona envers les víctimes.

 

 

 

 

 

Sobre l’exposició memorial

El 19 de juny de 1987, quan passaven vuit minuts de les quatre de la tarda, un cotxe bomba va explotar a la primera planta del pàrquing dels magatzems Hipercor de Sant Andreu. Un total de 21 persones van perdre la vida i 46 més van resultar ferides en aquell atemptat, el més mortífer d’ETA. Ja fa 30 anys d’aquella acció terrorista indiscriminada que va ferir Barcelona.

Aquesta exposició memorial, que es pot visitar fins avui 11 de març, Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme , ha estat organitzada pel Museu d’Història de Barcelona (Muhba), i promoguda pel comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

______________________________

Material relacionat:

> VÍDEO DE LA DECLARACIÓ: Descarregar arxiu alta qualitat

> ÀUDIO DE LA DECLARACIÓ: Descarregar arxiu alta qualitat

______________________________





Paraules clau

cultura/ Hipercor/ Sant Andreu/ seguretat/