Ada Colau ha inaugurat la Jornada de les Dones en l’àmbit dels cossos de seguretat i emergències : Servei de Premsa

Ada Colau ha inaugurat la Jornada de les Dones en l’àmbit dels cossos de seguretat i emergències

13/03/2018

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat aquest matí la 5a edició de la Jornada de les Dones en l’àmbit dels cossos de seguretat i emergències, “Violència en l’àmbit laboral” que s’ha celebrat avui a l’ Espai Francesca Bonnemaison i on també ha assistit el comissionat de Seguretat Amadeu Recasens.

 

 

 

 

Durant les jornades que se celebraran al llarg del matí tindran lloc diferents taules rodones que abordaran diverses temàtiques com les violències masclistes, l’assetjament sexual i laboral en les Forces i Cossos de Seguretat i els mecanismes de detecció i d’actuació de l’Administració pública davant les violències masclistes en l’àmbit laboral.

Durant la seva intervenció Colau ha destacat que el govern municipal està “compromès amb la lluita feminista i l’eradicació de la violència masclista. Des de l’inici, hem situat el feminisme, el reconeixement dels drets de les dones, al centre de la nostra acció política, i volem donar exemple”.

En aquest sentit l’alcaldessa ha explicat que des de l’Ajuntament s’han iniciat un seguit de mesures per fer-li front, com la posada en marxa del Protocol contra l’assetjament sexual i per raó de sexe per garantir que l’àmbit laboral sigui un espai segur també per a les dones, o les clàusules que s’han presentat una guia de clàusules socials en el marc del Pla de Justícia de Gènere com per exemple que totes les empreses tinguin un pla d’igualtat de gènere, o garantir la paritat en llocs de decisió i en determinats perfils professionals.Compartiu aquest contingut