Barcelona i Catalunya, guardonades pel grup Financial Times en l’àmbit de la captació d’inversió estrangera : Servei de Premsa

Barcelona i Catalunya, guardonades pel grup Financial Times en l’àmbit de la captació d’inversió estrangera

13/03/2018

Barcelona reté per segon any consecutiu el títol de ciutat amb la millor estratègia de captació d’inversió estrangera i segona millor ciutat del sud d’Europa per invertir el 2018-19

Representants de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han recollit aquest dimarts a Cannes, França, els guardons atorgats per la publicació fDi Magazine en el marc de la fira MIPIM

Catalunya ha estat reconeguda com la millor regió per invertir al sud d’Europa el 2018 i 2019 i per comptar amb la millor estratègia en termes de captació d’inversió estrangera entre les regions d’Europa considerades grans

Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya han recollit aquest dimarts a Cannes, França, els guardons atorgats per la publicació fDi Magazine del grup Financial Times que reconeixen Barcelona i Catalunya com un dels entorns més dinàmics d’Europa en termes d’inversió estrangera. Els responsables de recollir els reconeixements d’aquest rànquing, un dels més prestigiosos a nivell internacional que utilitzen les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial, han estat el director de Promoció Internacional de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona, Mario Rubert, i el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero.

 

Barcelona, un pol d’atracció inversora consolidat i innovador

El premi destaca l’estratègia de captació estrangera directa de Barcelona, que torna a ocupar el lloc més destacat. En concret, fDi Magazine valora la capacitat dels dispositius municipals per reinventar-se i fer front a nous reptes. Han estat especialment valorats els esforços per potenciar la marca Barcelona, les iniciatives per impulsar l’ecosistema d’startups i les iniciatives de captació i retenció de talent internacional.

Barcelona continua sent una gran capital mediterrània de referència i només ha estat superada per Istanbul com a millor ciutat europea del sud d’Europa a la classificació European Cities of the Future 2018/19. També cal destacat la bona posició en connectivitat aeroportuària, element cabdal en l’increment dels fluxos d’inversió i talent.

L’entrega d’aquests guardons s’ha fet en el marc del MIPIM, la principal fira immobiliària del món. De fet, la Generalitat (a través d’INCASÒL) i l’Ajuntament de Barcelona compten amb un estand conjunt per promocionar entre els inversors internacionals l’atractiu de Barcelona, la seva àrea metropolitana i la resta del territori català.

 

Catalunya, líder al sud d’Europa

En concret, Romero ha recollit el guardó que reconeix Catalunya com la millor regió per invertir al sud d’Europa el 2018 i el 2019 en base a cinc criteris: el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida, la rendibilitat, la connectivitat i el clima de negocis. Tenint en compte aquests indicadors, el rànquing elaborat per fDi Magazine determina que les cinc regions més atractives del sud d’Europa el 2018 i 2019 pel que fa a la captació d’inversió estrangera són Catalunya, Madrid, Llombardia, Istanbul i Lisboa.

Paral•lelament, lfDi Magazine també ha premiat Catalunya per comptar amb la millor estratègia per captar inversió estrangera entre les regions considerades grans, és a dir, les que superen els 4 milions d’habitants. Una estratègia que s’impulsa des de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, una unitat d’ACCIÓ creada l’any 1985 i que es vehicula a través de la seu de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de la Generalitat arreu del món.

L’entrega d’aquests guardons s’ha fet en el marc del MIPIM, la principal fira immobiliària del món. De fet, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat de Catalunya -a través dINCASÒL-, tornen a comptar amb un estand a la fira per desè any consecutiu per promocionar entre els inversors internacionals l’atractiu de Barcelona, la seva àrea metropolitana i la resta del territori català amb un compromís als models de desenvolupament més justos, més eficients i més sostenibles.
Així, l’estand oferirà als inversors una visió global dels principals projectes que s’estan desenvolupant a Barcelona i Catalunya distribuïts en 5 àmbits: 22@ Barcelona, Eix Llobregat, Eix Besós, Eix Llobregat Nord, Eix Besòs Nord i Eix Vallès. A més, l’estand aplega més de 25 empreses amb vocació internacional i administracions municipals, metropolitanes i supramunicipals que col·laboren en projectes urbanístics a Barcelona i a Catalunya.

 

 

 Compartiu aquest contingut