Ada Colau participa a la Corunya al Fòrum de llançament del Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de l’Eixo Atlántico : Servei de Premsa

Ada Colau participa a la Corunya al Fòrum de llançament del Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de l’Eixo Atlántico

14/03/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa participarà en una taula rodona amb alcaldes de l’eix atlàntic on es posaran en comú experiències en matèria de política urbana

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assistirà al fòrum de llançament del Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de l’Eixo Atlántico do Noroeste Peninsular, que tindrà lloc demà dijous, 15 de març a la Sede Afundación (Cantón Grande, 8) de la Corunya. A l’esdeveniment hi participaran alcaldes i alcaldesses de Portugal, Galícia i la resta de l’Estat, a més de diferents càrrecs dels governs espanyols i portuguesos i experts i expertes en polítiques urbanes.

Colau participarà a les 12 hores a la taula de debat “Les noves polítiques urbanes”, on també intervindran l’alcalde de la Corunya, Xulio Ferreiro; l’alcalde de Guimaraes, Domingos Braganza; l’alcalde de O Barceo de Valderroas i president de l’Eixo Atlántico, Alfredo García; l’alcalde de Braga, Ricardo Rio; l’alcalde de Plasencia, Fernando Pizarro; i el Secretari General de l’Eixo Atlántico, Xoán Vázquez Mao, que moderarà un debat on es posaran en comú experiències rellevants en matèria de política urbana de les ciutats que hi participen.

D’altra banda, a les 16.30 hores, el comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, participarà en un taula titulada ‘La cultura, política social i l’eficiència administrativa, objectiu de les noves ciutats’. La taula la moderarà el president de la CM de Bragança, Hernani Dias, i també comptarà amb la participació de Jordi Joly, expert sènior extern de l’Institut Europeu d’Administració Pública.

Aquest fòrum és la posada en marxa efectiva de la primera agenda urbana transfronterera d’Europa, que es va lliurar a la Comissió Europea i que ara presenta el seu pla d’acció a les ciutats que integren l’Eixo Atlántico i a la ciutadania. El Pla d’Acció aspira a ser un indicatiu per a les autoritats públiques i la societat civil i s’articula a l’entorn de quatre prioritats estratègiques que recullen els cinc eixos que estableix l’Agenda Urbana: la ciutat del futur; desenvolupament i ocupació; l’Euroregió del coneixement; cohesió territorial i repte demogràfic; i espai euroregional.

Trobareu més informació en el següent enllaç: https://www.eixoatlantico.com/es/secretaria-general/agenda-urbana





Paraules clau

cooperació/ urbanisme/