Álvaro Porro participa a la Jornada “ Fins on pot arribar el cooperativisme alimentari? El repte de l’augment d’escala i la professionalització” : Servei de Premsa

Álvaro Porro participa a la Jornada “ Fins on pot arribar el cooperativisme alimentari? El repte de l’augment d’escala i la professionalització”

14/03/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous 15 de març, a les  9:00 hores, (Espai veïnal Calàbria 66, c/ Calàbria, 66), el Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, Álvaro Porro participa a les Jornades ‘Fins on pot arribar el cooperativisme alimentari? El repte de l’augment d’escala i la professionalització’. En el marc de treball i reflexió sobre el sistema alimentari i la innovació urbana, del Dia Internacional del Consumidor i la posada en marxa de l’Espai de Consum Responsable, el PEMB organitza conjuntament amb  l’Ajuntament de Barcelona, el Cercle de Consum Cooperatiu de Coòpolis i la revista de Sobirania Alimentària aquesta jornada de dos dies en què es podrà debatre sobre com fer més sostenible el sistema alimentari.

La reflexió girarà al voltant dels dos grans reptes del sector: l’augment d’escala i la professionalització, sense oblidar com impacta el cooperativisme en la sostenibilitat del sistema alimentari a tots els nivells. Es parlarà també de productes ecològics i de proximitat, d’educació nutricional o de reequilibri de forces entre les diferents baules de la cadena alimentària, entre d’altres.

Es preveu una sessió amb dues taules rodones i dinàmiques de treball en què es compartiran experiències locals, nacionals i internacionals relacionades amb les cooperatives de consum, de productors, els supermercats cooperatius i l’escalabilitat d’aquest tipus d’iniciatives. Comptarem amb la participació de Cooperativa Landare, La Magrana Vallesana, VSF, L’Aresta, Food Coop, Queviure , l’Economat Social, etc. Les dinàmiques de treball estaran orientades a crear un grup que impulsi un supermercat cooperatiu a Barcelona.

Prèviament, el 14 març, a les 18:00 hores tindrà lloc la projecció del documental Food Coop a la sala 2 dels Cinemes Aribau Club (Gran Via de les Corts Catalanes, 565-567). Després del documental hi haurà un col·loqui en què intervindran el director del documental, Thomas Bootheel, i un membre de l’equip de producció, Hernán Mazzeo per explicar-nos la seva experiència tant en el rodatge del documental com en la cooperativa de la qual formen part a París: La Louve.





Paraules clau

cooperació/