Ada Colau demana l’alliberament del vaixell de Proactiva Open Arms retingut a Sicília : Servei de Premsa

Ada Colau demana l’alliberament del vaixell de Proactiva Open Arms retingut a Sicília

19/03/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’ONG calcula que des del 2015 fins al 2018 ha salvat més de 58.000 persones de morir ofegades

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat avui, acompanyada del fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, l’alliberament del vaixell de Proactiva Open Arms retingut per les autoritats italianes al port de Pozzalo a Sicília. En el decurs de l’acte, Colau ha manifestat que Barcelona se sent preocupada i implicada i que el que fa Open Arms “ens representa” perquè com a ciutat “volem ajudar als que estan ajudant i fan el més important, com és salvar vides.” L’alcaldessa ha explicat que s’ha posat en contacte amb el Consulat d’Itàlia a Barcelona i amb el ministre d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, perquè facin les gestions oportunes per trobar una solució a la retenció del vaixell i ha dit que “el govern espanyol ha de defensar que el vaixell estigui alliberat de manera immediata, confiem que ho facin.” Colau ha titllat la situació d’inadmissible, ha explicat que la ciutat oferirà suport jurídic quan sigui necessari i ha explicat que “Europa criminalitza a gent que s’està jugant la vida per salvar vides, és tota Europa qui naufraga al Mediterrani amb actuacions com aquesta”.

 

 

 

Des de mitjans de 2017, l’Ajuntament de Barcelona té un conveni amb Proactiva Open Arms amb un pressupost de 100.000 euros per a la seva missió amb embarcacions de rescat al Mediterrani, majoritàriament refugiats que volen entrar a Europa fugint de conflictes bèl•lics, persecució i pobresa. Proactiva Open Arms té un equip permanent de voluntaris professionals amb una llarga trajectòria en el sector del socorrisme, embarcacions de rescat, motos aquàtiques i equipament professional. L’ONG calcula que des del 2015 fins al 2018 ha salvat més de 58.000 persones de morir ofegades.

El conveni amb Proactiva Open Arms s’emmarca en la política de Cooperació i Justícia Global de l’Ajuntament de Barcelona. El nou Pla de Cooperació recull especialment l’ajut als projectes centrats en abordar la crisi humanitària que es deriva dels conflictes bèl•lics com el de Síria, i que es manifesta tant en l’ajuda a les entitats que fan rescat a la Mediterrània com a les ciutats que acullen persones refugiades, com Amman, Saida, Tetuan, Tunis i poblacions de Cisjordània i de la Franja de Gaza.

 

Tall d’àudio (WAV)





Paraules clau

cooperació/ Proactiva Open Arms/