Ada Colau assisteix a la festa popular al nou carrer Pepe Rubianes a la Barceloneta : Servei de Premsa

Ada Colau assisteix a la festa popular al nou carrer Pepe Rubianes a la Barceloneta

15/04/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha descobert la placa del carrer Pepe Rubianes a la Barceloneta, en substitució del carrer de l‘Almirall Cervera.

A l’acte hi ha intervingut l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Barceloneta, Manuel Martínez, i familiars i amics de Pepe Rubianes: Carmen Rubianes, Cristina Dilla, Andreu Buenafuente, Lucila Aguilera, Maria Rosales, Rosana Torres, Josep Parramon, Francesc Orella, Joan Lluís Bozzo, Joan Manel Serrat, Joan Gracia, Pep Molina i el Pare Manel.

Durant la seva intervenció, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que “Pepe Rubianes era un home lliure i un home de veritat. Estic convençuda que el millor que es pot fer per millorar la societat és donar el millor d’un mateix. La gent que es decideix per ser artista demostra que es poden fer coses boniques, que es pot fer riure, que el món pot ser un lloc molt millor. Els polítics, que no som artistes, hem d’intentar seguir el mateix camí”. “Aquesta ciutat és una gran ciutat perquè valora els seus artistes, perquè estima els seus artistes, perquè sap que la cultura és imprescindible perquè el món sigui un lloc que mereixi ser viscut. Hem d’honorar als i les nostres artistes”, ha afirmat Colau.

 

 

 

 

 

 

 

 

En el decurs de l’acte hi ha hagut actuacions musicals de Joan Manuel Serrat, Èric Vinaixa i Gumbo Jass Band; i Corina Oproae, Eva Mateu, Pol Forment i Jordi Llompart llegiran poemes escrits per Pepe Rubianes.

A l’acte també hi han assistit el tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, i la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, i representats de Grups Municipals. Amb aquest acte culmina el llarg procés que ha seguit la ciutat i la Ponència del Nomenclàtor per donar un carrer a la Barceloneta, allà on va viure, a l’estimat actor José Rubianes Alegret, nascut a Villagarcía de Arosa el 1947 i mort a Barcelona el 2009.





Paraules clau

cultura/ memòria/ república/