Barcelona Activa desplega a JOBarcelona’18 la seva oferta per a joves titulats i universitaris en procés de recerca de feina : Servei de Premsa

Barcelona Activa desplega a JOBarcelona’18 la seva oferta per a joves titulats i universitaris en procés de recerca de feina

16/04/2018

Barcelona Activa coorganitzarà amb el Clúster de l’Audiovisual, un Marketplace amb més de 15 perfils creatius, audiovisuals i multimèdia

Disposarà d’un estand conjunt amb el SOC, on s’oferirà assessorament personalitzat a més de 200 joves i oferirà activitats com un Escape Room perquè els joves puguin simular un procés de selecció de feina

Aquesta oferta, adreçada a un perfil de joves titulats i universitaris, complementa l’aposta que ha fet amb èxit l’Ajuntament per organitzar el primer Saló de l’Ocupació Juvenil adreçat a un públic más ampli, tot el col•lectiu jove d’entre 16 i 35 anys

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, disposarà un any més d’un estand al Congrés d’ocupació JOB Barcelona, que tindrà lloc el 17 i 18 abril. L’espai, compartit amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya- SOC, com l’any passat, oferirà de forma conjunta assessorament personalitzat a més de 200 joves. S’hi duran a terme una desena d’activitats, com un Escape Room adreçat a superar un procés de selecció laboral o el taller d’Elevator Pich amb l’objectiu de donar a conèixer els serveis i programes dissenyats a mida per aquest col•lectiu. Així mateix, el SOC informarà sobre els gairebé 1.400 contractes que la Garantia Juvenil oferirà properament a joves titulats que busquen una primera experiència professional.

A més, Barcelona Activa coorganitzarà amb el Clúster de l’Audiovisual un Marketplace amb més de 15 perfils creatius, audiovisuals i multimèdia. Els i les joves tindran l’oportunitat d’entrevistar-se amb les empreses, accedir a les diferents ofertes de feina, beques, pràctiques i contractes de treball. A més, podran assistir a més de 90 conferències i tallers amb persones expertes en l’àmbit dels RH per conèixer estratègies per trobar feina i entrar al mercat laboral per primera vegada.

Amb el propòsit de millorar la situació laboral de les persones joves de la ciutat, Barcelona Activa dona suport a la 5a edició del congrés JOBarcelona, que se celebrarà al Palau de Congressos de Barcelona. Un esdeveniment que reuneix a més de 100 empreses, institucions, pimes i start-ups que oferiran oportunitats professionals a més de 20.000 universitaris i joves titulats menors de 30 anys.

La cita, que tindrà lloc al Palau de Congressos de Montjuïc, arriba després de l’èxit del primer Saló de l’Ocupació Juvenil, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, a mitjans de març, adreçat a un públic jove molt més ampli i divers. El saló organitzat en el marc del Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat 2016-2020 va rebre 10.000 visitants.

Així mateix els i les joves es podran registrar a la Plataforma Empresa – Ocupació, una aplicació que l’any passat va gestionar més de 3000 vacants.
Tot seguit destaquem les activitats organitzades per Barcelona Activa en aquesta edició del JOBarcelona:

ESCAPE ROOM: SUPERA UN PROCÉS DE SELECCIÓ
Fa uns quants anys l’Anna Bosch va ser usuària de Barcelona Activa i ara està treballant en una empresa tecnològica molt important. L’hem convidat a explicar com va ser el seu procés però ella no ens ho explicarà de la forma habitual, sinó que ens ha preparat un repte contra-rellotge per tal que nosaltres descobrim com ho va fer i quines accions van resultar clau. Una experiència amb ritme d’Escape Room, on els enigmes seran les accions clau per a la recerca de feina i on, al final, hauràs de descobrir els tres secrets més ben guardats de l’Anna Bosch. Jugues amb nosaltres?

Dia i hora: 17 d’abril de 15h a 16h i 18 d’abril de 12h a 13h.
Dinamitzat per: Jocs al Segon, http://www.jocsalsegon.com/
Aforament: 18 persones

DESCOBREIX LA TEVA SINGULARITAT
Amb aquesta activitat provocarem al mindset dels i de les assistents per desaprendre allò que de vegades creiem que és la veritat absoluta i que en el segle XXI amb el món VUCA, en català VICA (Volatilitat, Incertesa, Complexitat i Ambigüitat), ha canviat el paradigma. Hem d’entendre el treball d’una forma molt diferent, tant el nou tipus de talent, el qual oblida les febleses i potencia les fortaleses, com el moment de fer la feina, doncs necessitem una mindset digital que ara no tenim.

Dia i hora: 17 d’abril de 13h a 14h
Dinamitzat per: Ainhoa Fornos, https://es.linkedin.com/in/ainhoafornos
Aforament: 35 persones

QUÈ FER A BARCELONA SI VULL EMPRENDRE?
Si vols donar les teves primeres passes per iniciar el teu projecte emprenedor, vine a conèixer els recursos i serveis que Barcelona Activa posa al teu abast.

Dia i hora: 17 d’abril de 16h a 17h i 18 d’abril de 11h a 12h.
Dinamitzat per: Barcelona Activa
Aforament: 35 persones
REINVENTA LA TEVA AVENTURA LABORAL (Taller Visual Thinking).
Sents que tens un embolic d’idees i les vols organitzar? Vols fer un canvi laboral i no saps per on començar? Estàs emprenent un negoci i necessites posar ordre? Tens diverses opcions laborals i no veus clar quina s’ajusta més al teu projecte vital?
El Visual Thinking parteix del poder de la imatge i els conceptes clau per a simplificar, entendre i clarificar situacions, augmentant així el potencial de trobar solucions creatives i innovadores. Mitjançant el disseny d’un mapa de la teva trajectòria podràs reflexionar i visualitzar la situació actual per prendre les millors decisions.

Dia i hora: 17 d’abril de 17h a 18.30h
Dinamitzat per: Neus Benages, http://www.neusbenages.com
Aforament: 30 persones

Com fer que la feina et trobi a tu amb l’ajuda d’Instagram.
Instagram serveix per entretenir-nos i posar-nos en contacte amb les nostres amistats i familiars. No obstant això, també pot ajudar-te a aconseguir ocupació. Diverses són les companyies que ingressen als perfils de les persones candidates per conèixer el seu estil de vida, els seus valors i per descomptat, la seva activitat professional. És per això que Instagram està cada vegada més valorada per les persones reclutadores.

Dia i hora: 18 d’abril de 10h a 11h
Dinamitzat per: Pedro Rojas, http://pedrorojas.es/
Aforament: 35 persones

ACTIVITAT MOBILITAT LABORAL

En aquesta sessió informativa donarem a conèixer la cartera de serveis del SOC en matèria de mobilitat professional tant des del punt de vista dels programes que faciliten als joves la realització d’estades de perfeccionament professional en empreses a l’estranger (Eurodissea i TLN –Mobillicat) com les que faciliten la mobilitat per treballar en un altra país europeu (Eures, Conveni Catalunya-Baden Wurttemberg…)

Dia i hora: 18 d’abril de 13h a 14h
Dinamitzat per: Maribel Rodríguez, tècnic de l’Àrea de Programes Internacionals i la Cristina Iñiguez, assessora Eures Barcelona.
Aforament: 35 persones

TALLER D’ENTREVISTES DE FEINA
Ets jove i estàs buscant feina? Cada vegada més les empreses busquen noves maneres d’avaluar persones, preguntes claus, entrevistes en grup… Conèixer opcions diferents et donarà avantatge en molts dels processos de selecció. En aquest taller podràs viure una experiència d’entrevista diferent i cada vegada més utilitzada en les principals empreses.

Dia i hora: 18 d’abril de 15h a 16h
Dinamitzat per: Living a job consultors, http://livingajob.com/
Aforament: 30 persones

TALLER D’ELEVATOR PITCH
Vols saber com presentar-te de manera atractiva i convincent? Comunicar els aspectes més importants del teu perfil professional t’obrirà moltes possibilitats laborals. Apunta’t a aquesta activitat i descobreix com vendre’t millor en diferents situacions com esdeveniments de Networking i trobades amb empreses. Aprofita l’oportunitat d’explicar el teu valor en qualsevol entorn!

Dia i hora: 18 d’abril de 16h a 17h
Dinamitzat per: Barcelona Activa
Aforament: 35 persones

VOLS TROBAR FEINA? PREPARA LA TEVA ESTRATÈGIA
Per acomplir amb èxit les pròpies expectatives per a trobar feina és imprescindible dissenyar i planificar una estratègia a seguir. Què necessito? On busco? Com puc ser eficaç i no cremar oportunitats? En aquesta activitat podràs conèixer quins són els passos a seguir per a iniciar un procés de cerca de feina òptim i orientar-te en base als recursos que Barcelona Activa posa a la teva disposició.

Dia i hora: 18 d’abril de 17h a 18h
Dinamitzat per: Daleph, http://daleph.com
Aforament: 35 persones

EL TEU CV ENAMORA?
Vine a aquesta activitat i coneixeràs quina és la informació imprescindible pel teu currículum vitae i com presentar-la segons les noves tendències. Surt dels tòpics i dels formats més tradicionals, aconsegueix un CV 2.0 que enamori!

Dia i hora: 18 d’abril de 18h a 19h
Dinamitzat per: Ari Vigueres, http://www.arivigueras.com/
Aforament: 35 personesCompartiu aquest contingut