Barcelona recorda amb una placa al líder sindicalista Ángel Pestaña : Servei de Premsa

Barcelona recorda amb una placa al líder sindicalista Ángel Pestaña

16/04/2018

Està ubicada al districte de Ciutat Vella, allà on va viure el líder anarcosindicalista, a la Rambla del Raval, entre el carrer de Sant Martí i el de Sant Bartomeu

L’acte s’emmarca dins de la celebració de La Primavera Republicana

La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, i el Comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, ha assistit a la instal•lació d’una placa commemorativa allà on va viure el líder sindicalista Ángel Pestaña, a la Rambla del Raval, entre el carrer de Sant Martí i el de Sant Bartomeu.

 

 

Ángel Pestaña Nuñez, nascut a Ponferrada i mort a Barcelona el 1937, va ser una de les figures més rellevants del pensament anarcosindicalista del segle XX. El 1934 acomplint l’evolució revisionista de l’anarcosindicalisme, creà el Partit Sindicalista , del qual fou president.

L’acte s’emmarca dins de la celebració de La Primavera Republicana, que té lloc durant la setmana del 14 al 21 d’abril, amb un ampli programa d’activitats i noves senyalitzacions de memòria als carrers de la ciutat, impulsat pel comissionat de Programes de Memòria.

 

 

En el marc de La Primavera Republicana, i per primera vegada, també s’ha programat un Cicle de Cinema Republicà, que arrenca demà dimarts 17 d’abril a les 19.00h. al Teatre Apolo amb la projecció de “El Pianista, novel·la de Manolo V.

Montalbán adaptada al cinema per Mario Gas. Obrirà la projecció el pianista i compositor Miquel Tejada. El cicle seguirà el dia 3 de maig, a la Lleialtat Santsenca amb el documental “Númax presenta” de Joaquím Jordà.Compartiu aquest contingut