Pisarello descobreix un faristol dedicat a la memòria del president Lluís Companys : Servei de Premsa

Pisarello descobreix un faristol dedicat a la memòria del president Lluís Companys

16/04/2018

Dimarts 17 d’abril, a les 10:00 hores,(Gran Via de les Corts Catalanes, 633), el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, acompanyat del comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, descobriran un faristol informatiu dedicat al president de la Generalitat, Lluís Companys, en el marc de la celebració de La Primavera Republicana.

L’Ajuntament ha senyalitzat aquest indret, davant del carrer de les Corts Catalanes, número 633 –denominació oficial d’aquesta via l’any 1936–, que va ser l’última residència on va viure a Barcelona, per honorar la seva persona i donar a conèixer la seva memòria.

Lluís Companys i Jover (el Tarròs 1882 – Barcelona 1940) va ser advocat de professió. La seva activitat política va estar vinculada al republicanisme i a l’obrerisme, i va defensar-ne els dirigents davant els tribunals. Va ser líder d’Esquerra Republicana de Catalunya. El 1933 fou nomenat ministre de Marina de la República, i el gener del 1934 es convertí en president de la Generalitat.

L’acte de col·locació del faristol informatiu s’emmarca dins de la celebració de La Primavera Republicana, que té lloc durant la setmana del 14 al 21 d’abril, amb un ampli programa d’activitats i noves senyalitzacions de memòria als carrers de la ciutat, impulsat pel comissionat de Programes de Memòria.

Posteriorment, a les 12:00 hores, tindrà lloc al carrer d’Aribau la senyalització del domicili de Conrad Miret Musté, comandant de la República i va organitzar la primera resistència a París a l’ocupació alemanya. Té una placa a París.

En el marc de La Primavera Republicana, i per primera vegada, també s’ha programat un Cicle de Cinema Republicà, que arrenca dimarts 17 d’abril a les 19:0h. al Teatre Apolo amb la projecció de “El Pianista, novel·la de Manolo V. Montalbán adaptada al cinema per Mario Gas. Obrirà la projecció el pianista i compositor Miquel Tejada. El cicle seguirà el dia 3 de maig, a la Lleialtat Santsenca amb el documental “Númax presenta” de Joaquím Jordà.Compartiu aquest contingut