Ara sí! La Pionera obre les seves portes : Servei de Premsa

Ara sí! La Pionera obre les seves portes

17/04/2018

El dissabte 21 d’abril a les 10:00h s’inaugura La Pionera, l’innovador espai de la gent que comença

Ja estan preparades les 30 iniciatives que seran les protagonistes de La Pionera durant el primer cap de setmana amb propostes de disseny de roba, productes infantils, aplicacions mòbils, restauració, decoració o artesania.

El programa Cultura Viva s’ocuparà de la programació i dinamització cultural de l’espai amb activitats de diverses naturaleses i començarà aquest cap de setmana amb les actuacions de Joan Colomo & La Radiofórmula, Xou Lee Ta Dj, Marga Mbande (soul) i vàlius.

La Pionera estarà oberta ininterrompudament tots els caps de setmana en horari de matí i tarda

El nou espai per la gent que comença, La Pionera, obre les portes el 21 d’abril al passeig de Calvell, al barri de Poblenou (Districte de Sant Martí) on espera acollir a més de 2.000 persones en dos dies. L’espai comptarà amb una zona de venda i promoció formada per 30 expositors, una zona de descans i gastronomia, formada per set punts de venda, un escenari central i dos punts de música on tindran llocs les activitats culturals, musicals i artístiques.

La Pionera neix com una incubadora a l’aire lliure per a visualitzar als nous projectes econòmics i socials que sorgeixen a Barcelona. Dins dels expositors, les emprenedores i emprenedors podran exposar els seus productes per a la venda, una oportunitat que permetrà generar relacions d’intercanvi real entre nous projectes i el consumidor o client. Disseny de roba, joies, productes infantils, aplicacions mòbils, restauració, decoració o artesania, seran algunes de les propostes que tindran cabuda a La Pionera durant tots els caps de setmana de l’any.

La primera onada d’inscripions ha estat un èxit, de les més de vuitanta rebudes per participar a La Pionera, el 43% han sol·licitat disposar d’expositor un cap de setmana al mes, i el 28% dels demandants volen tenir expositor tots els caps de setmana que estigui oberta La Pionera (42 a l’any). D’aquesta manera les iniciatives aniran variant cada cap de setmana permetent la rotació de les iniciatives i la oportunitat de participar-hi.

Des de les 10:00h del matí fins les 20:00h del vespre La Pionera estarà oberta ininterrompudament tots els dissabtes i diumenges fins al mes de juny. Durant els mesos d’estiu, de juny a setembre, La Pionera estarà oberta de 12:00h del migdia a les 22:00h del vespre tots els divendres, dissabtes i diumenges.

 

Programació i dinamització cultural des del programa Cultura Viva

La Pionera comptarà amb una programació cultural dinamitzada pel programa Cultura Viva amb la col·laboració de diversos agents i projectes com el Cabal Musical (Taller de Músics), Harmònica Fira del disc independent, Festival BIS, MigrESS, La Fundició, la Xarxa de Comunitats de Memòria i la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona.

Les activitats, de caràcter estable, seran diverses i acompanyaran la mostra de productes i l’oferta gastronòmica podent gaudir de: música, ràdio en directe, circ, dansa, xerrades o desfilades de moda entre d’altres.

La programació prevista per a celebrar la inauguració de La Pionera inclourà:
– 12:00h Primer programa de Ràdio La Pionera. Programa conduït de La Fundició
– 13:00h Xou Lee Ta Dj
– 17:00h Marga Mbande
– 18:30h vàlius
– 20:00h Joan Colomo & La Radiofórmula

Les nostres pioneres i pioners compromesos amb la gent i l’entorn

El perfil de les pioneres i pioners és el de persones amb idees, il·lusió i passió, persones que comencen i que respecten els valors socials, ambientals i comunitaris. Cal subratllar que el 74% de les iniciatives inscrites estan totalment compromeses amb l’equitat de gènere, un aspecte que es té en compte a l’hora de fer la selecció final. També destacar que la forma jurídica del 57% de les iniciatives que s’han inscrit a La Pionera és en treball autònom i el 13% cooperativa. El 75% de són persones residents a Barcelona i el 20% d’aquestes del districte de Sant Martí. Les inscripcions per participar-hi es mantindran obertes per tal d’assegurar que tothom pugui optar a oferir les seves idees emprenedores a La Pionera.

Estava prevista que La Pionera s’inaugurés el passat 7 d’abril, tot i així, per raons meteorològiques els organitzadors van decidir aplaçar-ne l’obertura fins a aquest cap de setmana. Ara sí, ja està tot a punt perquè aquest dissabte obri amb totes les forces.

La Pionera és un projecte pioner impulsat per la Fundació Formació i Treball en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, on hi participen també Cultura Viva, Barcelona Activa, l’ICUB i el districte de Sant Martí. Una nova proposta en la que no ha faltat la col·laboració també de makers, professionals de l’art i el disseny i comerciants del Poblenou. Tots plegat amb un objectiu comú: lluitar per l’empoderament i la dignificació de col·lectius amb dificultats d’accés al mercat laboral, la Pionera vol esdevenir una finestra al món laboral per a tot tipus de persones emprenedores.

Més informació: La Pionera
www.lapionera.barcelonaCompartiu aquest contingut