ELISAVA i l’Ajuntament de Barcelona impulsen el primer Masterlab a Espanya centrat en el disseny de serveis per a la ciutat : Servei de Premsa

ELISAVA i l’Ajuntament de Barcelona impulsen el primer Masterlab a Espanya centrat en el disseny de serveis per a la ciutat

17/04/2018

Masterlab Service Design Systems és una proposta pionera i promourà de forma pràctica el co-design i la investigació mitjançant el disseny

Els ciutadans participaran en el procés amb els estudiants i les administracions a través de workshops al Maker District de Barcelona

Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona; Irini Papadimitrou, Manager Digital a Design Weekend del museu V&A Museum de Londres; Ezio Manzini, fundador de la xarxa internacional Desis Network i Massimo Menichinelli de Fablab són alguns dels tutors del màster

La iniciativa s’impulsa des del Desis Lab d’ELISAVA, laboratori que investiga com el disseny pot exercir d’element transformador de la societat a través de la innovació social digital i de la sostenibilitat

ELISAVA, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, i l’Ajuntament de Barcelona posen en marxa Masterlab Service Design Systems, un màster pioner a Espanya centrat en el co-disseny i el desenvolupament de serveis per millorar la qualitat de vida dels ciutadans als espais públics i entorns urbans.

Amb un format innovador, el Masterlab – que agrupa les idees de màster i de laboratori- proposa una formació pràctica a base de workshops en entorns reals de Barcelona. Els estudiants interactuaran in situ amb els ciutadans en punts com el Maker District de Poble Nou i els barris de Gràcia i de Nou Barris. Actuaran als mercats, als centres de creativitat i als centres de fabricació digital amb l’objectiu de promoure, a través del disseny, una nova forma de governança col·lectiva centrada en la creativitat i el moviment maker.

Arianna Mazzeo i Viviana Narotsky, directores del programa de formació, destaquen la importància de la investigació pràctica del disseny: “La ciutat com un laboratori obert d’oportunitats és una font constant d’experimentació i acció crítica pel canvi social”.

L’equip d’experts i tutors que mentoritzarà les sessions acadèmiques del màster compta amb Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació a l’Ajuntament de Barcelona; Irini Papadimitrou, Manager Digital a Design Weekend del museu V&A Museum de Londres; Ezio Manzini, fundador de la xarxa internacional Desis Network i Massimo Menichinelli de Fablab.

El projecte Desis va arribar a Barcelona de la mà d’ELISAVA, amb la incorporació del Desis Lab, un laboratori on investigar de quina forma el disseny pot exercir d’element transformador de la societat a través de la innovació social i la sostenibilitat. El Desis Lab d’ELISAVA és el primer laboratori de la xarxa internacional DESIS Network a España.

 

ELISAVA i l’Ajuntament de Barcelona, impuls del co-disseny a la ciutat

Masterlab Service Design Systems és fruit del conveni de col·laboració que ELISAVA i l’Ajuntament de Barcelona van signar l’abril de 2017 per col·laborar en l’estudi, la cocreació i la implementació de polítiques publiques que ajudin a millorar la ciutat i la seva vida comunitària a partir dels processos creatius i de les metodologies pròpies del disseny.

El Master tindrà lloc de l’1 d’octubre de 2018 al 30 de juny de 2019 i les inscripcions ja són obertes.Compartiu aquest contingut