Betevé internalitza 173 professionals que donaven servei a l’emissora a través d’una empresa subcontractada : Servei de Premsa

Betevé internalitza 173 professionals que donaven servei a l’emissora a través d’una empresa subcontractada

02/05/2018

El consistori treballa per garantir els drets de tots els treballadors i alhora garantir la viabilitat present i futura de la televisió pública municipal

La Comissió de Govern ha aprovat la internalització de 173 treballadors a Betevé que fins ara feien la seva feina a través d’una empresa subcontractada. La mesura, que suposa una fita històrica en la llarga reivindicació dels professionals de Betevé, permet consolidar un model de televisió pública local que ha de permetre adaptar-se als reptes de la comunicació audiovisual en una societat digital.

Aquesta internalització dona compliment al contracte programa vigent aprovat pel Plenari del Consell Municipal del dia 23 de desembre de 2016 , que fixa un model de televisió pública en el que el personal tècnic i d’informatius ha de ser propi de la televisió i atén la justa reivindicació dels professionals que hi treballen de no dependre d’una empresa privada en un model de televisió pública com el de l’actual Betevé. La mesura resol, a més, la situació d’inseguretat jurídica provocada per les diverses sentències dels tribunals que apuntaven a una cessió il•legal de treballadors.

Tot i l’avenç històric de la internalització de treballadors i treballadores, i els seus efectes positius, es manté encara la situació de judicialització donades les demandes interposades. En aquest sentit, cal constatar que l’assemblea de treballadors i treballadores va acordar, amb un 58% de vots, acceptar la proposta municipal que resolia definitivament aquest conflicte laboral. La proposta contemplava la internalització de més professionals i incorporava increments salarials i demanava la retirada de les demandes judicials interposades pels treballadors i treballadores. L’Ajuntament de Barcelona confia que això es produeixi en un futur immediat, en benefici de Betevé i del conjunt de professionals que la fan possible.

La internalització de Betevé forma part de la voluntat del govern municipal per reduir l’externalització i recuperar la capacitat de gestió pública de serveis, mantenint la qualitat que ofereixen.

Betevé va començar la seva activitat l’any 1994 i des de llavors presta un servei públic d’informació i entreteniment de molt alta qualitat. L’Ajuntament valora positivament la tasca realitzada pel conjunt de treballadors i treballadores en la prestació d’aquest servei públic.Compartiu aquest contingut